Volgende session: Foodyard Market 2024

Horecava vondst: artisanale likeuren

1 min ■ Blog ■ 10 januari 2017

Horecava vondst: artisanale likeuren

Tussen de besneeuwde bergtoppen van Zuid-Tirol distilleert de Walcher familie al negen generaties artisanale likeuren en spirits. Deze week staan de flessen groots uitgestald op de Horecava in Amsterdam. Waarom de horeca nu al gek is op de sterke dranken van Walcher?

1000 en 1 toepassingen

De likeuren van Walcher worden gemaakt van de beste ingrediënten die vooral lokaal worden ingekocht. Hier ligt de hoge kwaliteit van de likeuren voor een groot deel aan ten grondslag. De dranken lenen zich perfect voor diverse cocktails. De Noisetto, Tartuffetto en Bombardino zijn zeer geschikte om in de keuken te gebruiken - in nagerechten of bijvoorbeeld gebak - maar smaken ook heerlijk in of bij de koffie. Schenk de likeuren puur, in een klein tulpvormig glas, om de fijne aroma’s het beste tot hun recht te laten komen.

Échte Amaretto

“Onze Amaretto wordt gemaakt van échte bittere amandelen, vanille uit Madagaskar en cacaobonen uit Peru. Elke toon proef je afzonderlijk in het geheel, in plaats van een overheersende, zoete smaak. Daarom mag de Amaretto van Walcher ook echt de naam “Amaretto” dragen,” vertelt Boy Blonks namens Walcher. Daarbij tipt hij deze heerlijke theecocktail met de Amaretto van Walcher: “Voeg 4 cl Amaretto toe aan 15 cl vers gezette thee. Top af met slagroom en je hebt een hartverwarmende theecocktail.”

Bekijk alle dranken van Walcher in de webshop »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken