1 min ■ Blog ■ 11 januari 2017
Met haar opvallend gestippelde flessen trekt Lolea Sangria direct de aandacht op de Horecava. In Nederland kennen we sangria vooral als zoete, zomerse drank met vruchtjes. Die van Lolea is net even spannender. Reis met ons mee naar Casa Lolea in Spanje: de bron van deze bruisende drank die inspireert tot feesten.
In Spanje is sangria meer dan een hippe drank. Sangria is traditie en ieder huishouden heeft zijn eigen (geheime) familierecept. Zo ook Casa Lolea. Daar maken ze sangria met een perfecte verhouding tussen wijn en fruit, met een frisse frizzante bubbel. Naast een sangria op basis van rode wijn is er ook een ‘clarea’ op basis van witte wijn. De sangria’s bevatten geen kunstmatige toevoegingen. “In de basis maken wij uitsluitend gebruik van goede rode of witte wijn met een toevoeging van natuurlijke ingrediënten. Denk aan sinaasappels, vlierbloesem, vanille of rode bessen.” Aldus Mike Mocking, namens importeur Gastromercado.
Zowel de Sangria als de Clarea werken heerlijk verkoelend op het terras, puur of als onderdeel van een bruisende cocktail. Maar ook bij het dessert, als prikkelende welkomstdrank of bij de borrel is Lolea het perfecte fuifnummer. Of maak een uitstapje naar de Spaanse costa’s met deze mix: meng in een beker 1 fles Lolea Sangria Nº1 met een scheut cognac. Serveer de mix in een gin-tonic glas en maak af met ijs en een schijfje sinaasappel of citroen.
Bekijk de sangria's van Lolea in de webshop »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken