1 min ■ Blog ■ 20 januari 2017
Limoncello komt oorspronkelijk uit de buurt van Sorrento, ten zuiden van Napels. In de zomer ziet het landschap van Sorrento geel van de citroenen. Die dienen maar één doel: het produceren van limoncello. Alain Alders – sterrenchef bij De Vrienden van Jacob – maakt zijn eigen limoncello in vier stappen.
Zorg voor onbespoten citroenen zonder was. Schil met een dunschiller de bovenste laag van de vruchten. Let op dat er zo min mogelijk wit van de onderkant van de schil te zien is, dit geeft een bittere smaak.
Stop de schillen in een weckpot met circa 75 cl wodka. Voeg eventueel tijm of rozemarijn toe voor een kruidige touch, of rode peper voor een pittig accent. Sluit de pot goed af en laat twee tot drie weken staan op een koele, donkere plek.
Meng suiker met een halve liter water. Laat het mengsel even doorkoken en daarna afkoelen. Haal de wodka met citroenschillen tevoorschijn en voeg hier de suikersiroop aan toe. Laat een half uur staan en zeef daarna de schillen eruit. Sluit de pot weer af en plaats deze weer twee tot drie weken in de koeling.
De limoncello is klaar om gebotteld te worden. Giet de drank in een mooie fles en vries deze in. Schenk de limoncello ijs- en ijskoud.
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken