Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

How-to: limoncello in 4 stappen

1 min ■ Blog ■ 20 januari 2017

How-to: limoncello in 4 stappen

Limoncello komt oorspronkelijk uit de buurt van Sorrento, ten zuiden van Napels. In de zomer ziet het landschap van Sorrento geel van de citroenen. Die dienen maar één doel: het produceren van limoncello. Alain Alders – sterrenchef bij De Vrienden van Jacob – maakt zijn eigen limoncello in vier stappen.

1. Schillen

Zorg voor onbespoten citroenen zonder was. Schil met een dunschiller de bovenste laag van de vruchten. Let op dat er zo min mogelijk wit van de onderkant van de schil te zien is, dit geeft een bittere smaak.

2. Alcohol

Stop de schillen in een weckpot met circa 75 cl wodka. Voeg eventueel tijm of rozemarijn toe voor een kruidige touch, of rode peper voor een pittig accent. Sluit de pot goed af en laat twee tot drie weken staan op een koele, donkere plek.

3. Suikersiroop

Meng suiker met een halve liter water. Laat het mengsel even doorkoken en daarna afkoelen. Haal de wodka met citroenschillen tevoorschijn en voeg hier de suikersiroop aan toe. Laat een half uur staan en zeef daarna de schillen eruit. Sluit de pot weer af en plaats deze weer twee tot drie weken in de koeling.

4. Bottelen

De limoncello is klaar om gebotteld te worden. Giet de drank in een mooie fles en vries deze in. Schenk de limoncello ijs- en ijskoud.


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Biologische citroenen, zak 2 stuks 

Biologische citroenen, zak 2 stuks 

Bekijk product
Vodka 40%, fles 70 cl 

Vodka 40%, fles 70 cl 

Bekijk product
Tijmbosje, stuk 80 gr 

Tijmbosje, stuk 80 gr 

Bekijk product
Rozemarijn, stuk 80 gr 

Rozemarijn, stuk 80 gr 

Bekijk product

Meer talks voor jou