Op de drankenkaart worden ze nogal eens gemist: creatieve alternatieven voor de gevestigde limonades. De standaard cola en sinas kennen we inmiddels wel, dus hoe kunt u de niet-alcohol drinkende gast verblijden met een origineel drankje? Meet the mocktail: een cocktail zonder alcohol. Drie recepten voor alcoholvrije cocktails met Pure Leaf, een verfrissende ijsthee getrokken van echte theeblaadjes, vindt u hieronder.
Pure Leaf Minty Mojito
Benodigdheden
Shop de ingrediënten »
- 200 milliliter Pure Leaf Mint
- 60 milliliter limoensap
- 40 milliliter suikersiroop
- IJsblokjes
- Crushed ijs
Bereidingswijze
- Pluk de mint bladeren en doe deze in de shaker.
- Voeg de limoensap en suikersiroop toe in de shaker.
- Voeg de ijsblokjes toe.
- Shaken.
- Vul 4 glazen met mint en crushed ijs. Schenk de mocktails uit over het ijs en serveer.
Tip: garneer de cocktail met verse munt en schijfjes limoen.
Pure Leaf Lemon Rhubarb
Benodigdheden
Shop de ingrediënten »
- 200 milliliter Pure Leaf Lemon
- Stuk verse rabarber
- 80 milliliter citroensap
- 60 milliliter suikersiroop
- IJsblokjes
- Crushed ijs
Bereidingswijze
- Snij de rabarber in stukjes, gooi dit in de shaker en stamp deze fijn.
- Voeg de Pure Leaf Lemon, citroensap, suikersiroop en Elderflower likeur toe in de shaker.
- Voeg de ijsblokjes toe.
- Shaken.
- Vul 4 glazen met crushed ijs, schenk de cocktails uit over het ijs en serveer!
Tip: garneer de cocktails met verse rabarber en een citroenschijfje.
Pure Leaf Peach Passion
Benodigdheden
Shop de ingrediënten »
- 200 milliliter Pure Leaf Peach
- 40 milliliter passievrucht puree
- 40 milliliter citroensap
- 20 milliliter suikersiroop
- IJsblokjes
- Crushed ijs
Bereidingswijze
- Doe de passievrucht puree in de shaker.
- Voeg de citroensap en suikersiroop toe in de shaker.
- Voeg de ijsblokjes toe.
- Shaken!
- Vul 4 glazen met crushed ijs, schenk de cocktails uit over het ijs en serveer.
Tip: garneer de cocktails met verse lychees en passievrucht.
Als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen op De wereld van food? Schrijf u in voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie