Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

3 x de lekkerste mocktail recepten

2 min ■ Blog ■ 9 juni 2016

3 x de lekkerste mocktail recepten

Op de drankenkaart worden ze nogal eens gemist: creatieve alternatieven voor de gevestigde limonades. De standaard cola en sinas kennen we inmiddels wel, dus hoe kunt u de niet-alcohol drinkende gast verblijden met een origineel drankje? Meet the mocktail: een cocktail zonder alcohol. Drie recepten voor alcoholvrije cocktails met Pure Leaf, een verfrissende ijsthee getrokken van echte theeblaadjes, vindt u hieronder.

Pure Leaf Minty Mojito


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 milliliter Pure Leaf Mint
  • 60 milliliter limoensap
  • 40 milliliter suikersiroop
  • IJsblokjes
  • Crushed ijs

Bereidingswijze

  1. Pluk de mint bladeren en doe deze in de shaker.
  2. Voeg de limoensap en suikersiroop toe in de shaker.
  3. Voeg de ijsblokjes toe.
  4. Shaken.
  5. Vul 4 glazen met mint en crushed ijs. Schenk de mocktails uit over het ijs en serveer.

Tip: garneer de cocktail met verse munt en schijfjes limoen.

Pure Leaf Lemon Rhubarb


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 milliliter Pure Leaf Lemon
  • Stuk verse rabarber
  • 80 milliliter citroensap
  • 60 milliliter suikersiroop
  • IJsblokjes
  • Crushed ijs

Bereidingswijze

  1. Snij de rabarber in stukjes, gooi dit in de shaker en stamp deze fijn.
  2. Voeg de Pure Leaf Lemon, citroensap, suikersiroop en Elderflower likeur toe in de shaker.
  3. Voeg de ijsblokjes toe.
  4. Shaken.
  5. Vul 4 glazen met crushed ijs, schenk de cocktails uit over het ijs en serveer!

Tip: garneer de cocktails met verse rabarber en een citroenschijfje.

Pure Leaf Peach Passion

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 200 milliliter Pure Leaf Peach
  • 40 milliliter passievrucht puree
  • 40 milliliter citroensap
  • 20 milliliter suikersiroop
  • IJsblokjes
  • Crushed ijs

Bereidingswijze

  1. Doe de passievrucht puree in de shaker.
  2. Voeg de citroensap en suikersiroop toe in de shaker.
  3. Voeg de ijsblokjes toe.
  4. Shaken!
  5. Vul 4 glazen met crushed ijs, schenk de cocktails uit over het ijs en serveer.

Tip: garneer de cocktails met verse lychees en passievrucht.


Als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen op De wereld van food? Schrijf u in voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken