Advertorial

Hoptails: 2 cocktails met Italiaans bier


Bier als onderdeel van een cocktail? In buurlanden België en Engeland zijn biercocktails – of hoptails – al een bekend fenomeen. Hoog tijd dus, om de cocktailkaart te voorzien van een spannende biermix.

Italiaanse flair

Aan bier kleeft een stoer imago, terwijl cocktails juist wat flair mogen hebben. Peroni Nastro Azzurro is een stijlvol Italiaans bier dat je heel goed kan gebruiken om Italiaanse cocktailklassiekers een verfrissende twist te geven. Peroni helpt je op weg met twee recepten voor onderscheidende, temperamentvolle cocktails.

Peroni Negroni

De Negroni is één van de meest bestelde cocktails van de laatste jaren. Deze versie met Peroni is laag in alcohol en drinkt daardoor fijn weg. Het frisse zuurtje van de mandarijn past goed bij de lichte bitterheid van de Peroni.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 20 ml sinaasappel infused gin
  • 20 ml Aperol
  • 20 ml rode vermouth
  • 20 ml mandarijnsap
  • Peroni Nastro Azzurro
  • Orange bitters

Bereidingswijze

Ga te werk volgens de build-methode waarbij je de ingrediënten één voor één in het glas schenkt. Giet eerst de spirits in het glas en voeg dan de mandarijnsap, Peroni en bitters toe. Garneer met een sinaasappelschijfje of -schil.

Peroni Capri

Deze ‘hoptail’ is een eerbetoon aan het eiland Capri, dat een grote rol speelde in het vangen van de Italiaanse stijl en het creëren van een spectaculair beeld van het Italië uit de jaren 60. 

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 20 ml Peroni Nastro Azzurro
  • 35 ml tequila
  • 15 ml limoncello
  • 15 Italiaanse citroensap
  • suikersiroop 

Bereidingswijze

Giet de tequila, limoncello, citroensap en siroop in een cocktailshaker. Shake en double strain de cocktail door een strainer op de shaker te plaatsen en de drank vervolgens door een extra zeefje in het glas te schenken. Top af met de Peroni en garneer met een citroenpartje.

Anne van Vlaenderen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.


Pils nastro azzurro 33 cl per fles, krat 24 flessen 

Bekijk product

Dutch dry orange gin 41,5%, fles 50 cl 

Bekijk product

Belsazar Rode vermout 18%, fles 75 cl 

Bekijk product

San Luis Tequila blanco 35%, fles 70 cl 

Bekijk product

San Luis Tequila blanco 35%, fles 70 cl 

Bekijk product

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant