De laatste jaren is de interesse voor whisky ontzettend gegroeid en dat is duidelijk te merken: whiskyfestivals, whiskyproeverijen, goed gevulde whiskykaarten... Overal waar whisky bij gemoeid is lijkt te scoren. Hoog tijd om een tweetal whiskycocktails te presenteren, waarmee je jouw whiskykaart een flinke oppepper kunt geven.
The famous ginger serve
Ingrediënten
Bestel de ingrediënten »
- The Famous Grouse whisky
- Ginger ale
- Blokjes ijs
Bereiding
- Schenk in een highball glas een maatje Famous Grouse blended Scotch whisky in, meet hiervoor 45 ml. af in een maatbeker.
- Voeg hier een aantal ijsblokjes aan toe.
- Top het glas af met de Ginger ale van Thomas Henry en roer dit rustig door met een barspoon.
The penicillin cocktail serve
Ingrediënten
Bestel de ingrediënten »
- The Famous Grouse whisky
- Gember honing siroop
- Verse citroensap
- Peated Scotch whisky
Bereiding
- Schenk 30 ml. versgeperste citroensap in een shaker.
- Voeg daarna 30 ml. gember honing siroop toe.
- Vul dit aan met 60 ml. blended Scotch whisky van de Famous Grouse.
- Voeg hierna ijsblokjes toe en maak de shaker dicht. Schud dit zo’n acht tot tien seconden lang door elkaar.
- Schep vervolgens ijsklontjes in het glas, giet het drankje over het ijs en garneer dit met twee dunne schijfjes gember. Maak deze cocktail af met een kleine float van de peated Scotch whisky.
Whisky verdient een prominente plek op jouw drankenkaart. Wat moet je wel en niet doen bij het serveren van whisky? Bekijk hoe je whisky serveert volgens de regelen der kunst.
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie