1 min ■ Blog ■ 15 maart 2016
Hop kennen we in de eerste plaats als het belangrijkste ingrediënt in bier. De Duitse brouwer Jonas Seidl ontdekte echter: met dit bijzondere plantje kan meer. Hij wist als eerste de karakteristieke smaak van hop te vangen in een frisse limonade: Hopster.
Veel mensen kennen ten onrechte een bittere smaak toe aan hop. Maar de kegelvormige bloemen van de hopplant hebben eigenlijk een heerlijk bloemige, fruitige smaak. Bij het brouwen van bier gaat deze smaak grotendeels verloren door de hitte die bij het brouwproces komt kijken. Het bekende bittertje dat kenmerkend is voor bier komt ervoor in de plaats.
De hoplimonade van Hopster wordt gemaakt van sprankelend mineraalwater waaraan hopolie is toegevoegd. En in die olie zit nog steeds alle smaak van de hopbloemen gevangen. Het resultaat is een heldergroene frisdrank, zonder alcohol en bitterheid. Een heerlijk verfrissend drankje om de lente mee in te luiden.
Meteen starten met serveren? Bekijk Hopster in de webshop »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken