Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Sangria: terug op het terras

2 min ■ Blog ■ 21 februari 2017

Sangria: terug op het terras

Sangria herovert deze zomer haar plekje op het terras. Drie cocktailbars en hun beste bartenders roeren en shaken sangria buiten de gebaande paden. Van een sangria-elixer tot sangria met paarse maïs: these guys really know how to sangria!

Sangria met wortelshrub

In een voormalige pick-up bar, gelegen in het voorheen beruchte Scheepsvaartkwartier in Rotterdam, staat Alberto Matallana in doktersjas zijn distillaten te ordenen. Zijn sangria recept ‘sangria-elixer’ is een buitengewoon goed medicijn tegen een winterdepressie. Maar ook als terrasdrank misstaat het niet. Hij gebruikt een Nederlandse brandewijn en rode vermout, van de Italiaanse nebbiolo-druif, als basis. Hier voegt hij een homemade azijnsiroop met wortel, zeezout en rozemarijn aan toe om het geheel een zuurtje te geven.

Shop de ingrediënten »


Sangria met een Peruaanse twist

Julian Bayuni is manager en bartender bij Vesper, een boetiek-cocktailbar in de Jordaan. Hij is verliefd op Amsterdam, maar werd geboren in Londen waar hij zichzelf opleidde tot bartender. Inspiratie voor zijn cocktails haalt Julian uit oude verhalen. Zijn sangria noemt hij ‘Conquistador’, vernoemd naar de ontdekking van De Nieuwe Wereld door Spaanse ontdekkingsreizigers in 1600. Zijn geheime ingrediënt is chicha morada, een ingekookte drank van paarse maïs, ananasschil, kruidnagel, kaneel, limoen en agave. Samen met een scheut rode vermout en garnacha wijn geeft dit de sangria kruidige tonen. Het geheel maakt hij af met pisco, een ongerijpte brandewijn uit Peru.

Shop de ingrediënten »


Klassieke sangria

In de Regulierdwarsstraat in Amsterdam bevindt zich Door 74: Nederlands eerste speakeasy cocktailbar. De term 'speakeasy' verwijst naar de Amerikaanse drooglegging van de jaren '20, toen sterke drank in het geheim werd verhandeld. Verborgen achter een geheime deur mixt Kevin Kroon dirty, dry en alles daartussenin. Kevin vervangt in zijn sangria rood door roze. De authentieke rode wijn maakt plaats voor een wat mildere en frisse Spaanse rosé, ofwel rosado. "Soms vind ik de rode wijn in sangria iets te heftig", vertelt Kevin. De biologische appelsap, brandy en frambozen geven zijn sangria een herkenbare uitstraling. Totdat hij ook rozemarijn, saffraan en citroen met kruidnagel toevoegt.

Shop de ingrediënten »


Bekijk alle benodigdheden voor een tip top horeca terras, eenvoudig op één plek.  


Larissa van den Bosch
Larissa van den Bosch

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken