Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Een shotje azijn in de vinegar bar

1 min ■ Blog ■ 21 september 2017

Een shotje azijn in de vinegar bar

Een shotje azijn of een cocktail waar azijn in verwerkt is? Klinkt misschien wat vreemd, maar toch is het drinken van azijn in Japan een trend. Het is niet alleen verfrissend, maar het heeft ook effect op de gezondheid. Zo balanceert het de pH-waarde in het lichaam en houdt het de eetlust onder controle. Naast de gezondheidsvoordelen is er meer! Verwerk je namelijk azijn in een cocktail, dan is de smaaksensatie groter. Groter dan wanneer je voor de zure tonen bijvoorbeeld limoen of citroen zou gebruiken. Genoeg redenen om eens in deze Japanse trend te duiken!



Ook werken met een mooie azijn? Bijvoorbeeld in je cocktails? Bekijk het assortiment azijn in de webshop »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie
Azijn tosa dashi, fles 700 ml 

Azijn tosa dashi, fles 700 ml 

Bekijk product
Azijn sambai, fles 700 ml 

Azijn sambai, fles 700 ml 

Bekijk product

Meer talks voor jou