1 min ■ Blog ■ 29 oktober 2015
Met Cold Drip en Cold Brew koffie kan je dingen die met traditioneel gezette koffie niet kunnen. Het Arnhemse Babo Café geeft het goede voorbeeld. Hier serveren ze koude koffie puur, maar ook in cocktails en zelfs van de tap(!)
Cold Brew koffie smaakt heerlijk in een mix met ijs en tonic. Mooi om te zien is het ook, want de donkere koffie blijft op de heldere tonic zweven. Giet eerst tonic in een flink glas en giet daarna voorzichtig de koffie erbij zodat de lagen mooi gescheiden blijven. (Niet roeren!) Top af met ijs.
Voor een alcoholische variant voeg je aan het bovengenoemde mengsel een scheut gin toe. Hiermee heb je meteen twee heersende trends te pakken, die van gin-tonic en Cold Brew.
Wat je van ver haalt is goed. Dus doe net als de Amerikanen en sluit jouw fustje Cold Brew aan op uw tapsysteem. Bij het tappen van ijskoffie komt zuurstof vrij, waardoor er een mooie schuimlaag op de koffie komt te liggen die lijkt op de schuimkraag van (donker) bier.
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken