1 min ■ Blog ■ 27 oktober 2015
Thee is zo oud als de wereld. Maar ouderwets? Zeker niet! Gooi voor je verder leest het traditionele beeld van thee met zoetigheid maar uit het raam. Theesommelier Robert Schinkel combineert thee met hartig!
Food pairing – gerecht en drank qua smaak mooi op elkaar afstemmen – kan ook met thee. En thee hoeft niet met zoet gecombineerd te worden. Kaas en ham smaken ook super met de juiste thee. ‘’Thee heeft de eigenschap dat het vet afbreekt”, legt Robert uit. “Daarom wordt een kaasfondue traditiegetrouw met thee geserveerd. De vetten in de kaas worden als het ware opgelost, waardoor je niet snel verzadigd raakt.”
Robert serveert een Bastiaanse blauwe koemelkkaas bij een op kaneelhout gerookte Ceylon Souchong thee. Robert: “De thee zorgt ervoor dat de kaas langzaam wegsmelt in de mond. Tegelijkertijd wordt het filmende effect van de kaas versterkt door de warmte van de thee en combineert de rokerigheid van de Ceylon heel mooi met de blauwader. Alles bij elkaar geeft dat een sensationele smaakervaring.”
Ook de combinatie van Ceylon Souchong met Delice de Bourgogne – een triple crème kaas - en met Jamon Iberico Bellota ham is méér dan geslaagd. “Door thee met ham te combineren, krijgt de fruitigheid van de ham een enorme boost”, legt Robert uit. Het is wellicht even wennen, maar zeker het proberen waard als je jouw gasten een unieke smaakervaring wilt bieden. Staat de hartige high tea binnenkort ook op jouw kaart?
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken