Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Vermout: multi-inzetbare versterkte wijn

1 min ■ Blog ■ 23 maart 2016

Vermout: multi-inzetbare versterkte wijn

“De gin-tonic trend is voorbij, het is tijd voor iets nieuws”, zegt Bas Kleijsen van restaurant Wynwood in Eindhoven. Daarmee doelt hij op de vermout trend die vanuit Spanje overwaait. Daar is het drinken van de versterkte wijn zelfs verheven tot een werkwoord: ‘Fer un Fermut’, oftewel ‘een vermoutje doen’.


Rijk smaakpalet

Vermout is een ontzettend veelzijdige drank die ingezet kan worden als aperitief of digestief, maar ook in combinatie met food doet deze drank het erg goed. Er zijn witte, rosé en rode varianten met ieder een eigen smaakpalet. “Het zoete, het zure, het bittere… Wij vinden alle elementen terug in vermout”, vertelt Elvira Kemman hierover in een interview met Food Reporter.

Vermout verrast

Wynwood, Zarzo en ElVi. Een aantal restaurants die erg enthousiast zijn over vermout en hun gasten graag kennis laten maken. In the mix of on the rocks, gasten zullen verrast zijn als jij ze een glas vermout inschenkt. Zien hoe deze drie restaurants vermout gebruiken? Bekijk de bovenstaande video en laat je inspireren.

Bekijk het assortiment vermout »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken