Volgende session: Foodyard Market 2024

Mixen met zonnige zomerdranken

2 min ■ Blog ■ 16 februari 2016

Mixen met zonnige zomerdranken

De zomer lijkt nog ver weg, maar met temperaturen boven het vriespunt in februari zou het terrasseizoen dit jaar wel eens vroeg kunnen beginnen. Niet gek dus om u vast voor te bereiden op zonniger dagen en een bijpassende drankenkaart, ofwel… Mixers! Voor wie alvast aan het mixen wil – en proeven, u moet immers weten wat u verkoopt – delen wij zeven(!) recepturen op basis van de lekkerste zomerdranken.

Torino & tonic of ginger ale

Vul een longdrink glas met ijs en schenk daar 60 ml. Cocchi Vermouth di Torino over uit. Top af met Fever-Tree Indian Tonic voor een fris kruidige mix of Fever-Tree Ginger Ale voor een warm kruidige mix. Garneer met zest van sinaasappel.

Shop de ingrediënten voor de Torino & tonic/ginger ale »

Sloane’s Gin & elderflower

Vul een groot wijnglas met ijs en schenk daar 50 ml. Sloane’s Gin over uit. Top af met Fever-Tree Elderflower Tonic. Garneer met zest van sinaasappel en citroen.

Shop de ingrediënten voor de Sloane’s Gin & elderflower »

Calle 23 & tonic

Vul een longdrink glas met ijs en schenk daar 50 ml. Calle 23 Tequila Blanco over uit. Top af met Fever-Tree Lemon Tonic. Garneer met een partje limoen.

Shop de ingrediënten voor de Calle 23 & tonic »

Classic Bloody Mary

Vul een longdrink glas met ijs en schenk daar 50 ml. Ketel One Vodka over uit. Top af met Big Tom Spiced Tomato Juice. Roer wodka en sap goed door elkaar met een selderij stengel en laat deze in het glas als garnering.

Shop de ingrediënten voor de Classic Bloody Mary »

Ketel One & Sicilian lemonade

Vul een groot wijnglas met ijs en schenk daar 50 ml. Ketel One Vodka over uit. Top af met Fever-Tree Sicilian Lemonade en garneer met een schijfje citroen.

Shop de ingrediënten voor de Ketel1 & Sicilian lemonade »

Pink Jenever & Tonic

Schenk 50 ml. Pinkyrose Spiced Lemon & Rose siroop en 50 ml. Ketel1 Jenever in een longdrink glas. Roer goed door. Vul het glas verder met ijs en top af met Fever-Tree Indian Tonic. Roer rustig door en garneer met een schijfje citroen.

Shop de ingrediënten voor de Pink Jenever & tonic »

Moscow Mule

Vul een koperen mok of tumbler met ijs en schenk daar 50 ml. Ketel One Vodka over uit. Voeg het sap van een part limoen toe en top af met Fever-Tree Ginger Beer. Roer om en garneer met een partje limoen.

Shop de ingrediënten voor de Moscow Mule »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Ketel 1 Jonge graanjenever 35%, fles 1 ltr 

Ketel 1 Jonge graanjenever 35%, fles 1 ltr 

Bekijk product
Vodka 40%, fles 70 cl 

Vodka 40%, fles 70 cl 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken