​Zomerse terraswijnen

​Zomerse terraswijnen

Geplaatst op 31 mei 2018

Met het veranderen van de seizoenen leggen gasten ook geheel andere voorkeuren op het gebied van eten en drinken aan de dag. Dus wijzigt jouw menu met de jaargetijden, maar hoe zit het met de wijnkaart? Wanneer je zware winterkost verruild voor lichte zomergerechten, vergeet dan niet het wijnaanbod daarop aan te passen. Een update over lente- en zomerwijnen: perfect voor het terras!

Fris en fruitig

Warme dagen vragen om frisse wijnen. Denk aan wijnen met veel citrus en een frisse zuurgraad. Deze mooie sauvignon blanc uit de Loire is een prima keuze.

Houd het licht

Wijnen met een laag alcoholgehalte zijn een must op het terras. Wie in de zon een glas wijn drinkt voelt zich wat sneller aangeschoten. Dit komt doordat alcohol bij warmte sneller wordt opgenomen in het bloed. Ook verliest het lichaam meer vocht bij hoge temperaturen, de alcohol in de wijn versterkt dit nog eens. Zoek daarom de combinaties tussen frisheid en een laag percentage alcohol, zoals deze Gascogne van Croix d’Argent (11,5%).

Gekoeld rood

Gekoelde rode wijn? Ja graag! Een rode wijn mag je zeker koel serveren als het warm is. Kies dan voor wijnen zonder tannine en met veel fruit, zoals deze pinot noir van Paparuda. Soepele, lichte rode wijnen kunnen tot wel 12 ºC gekoeld worden. Vollere rode wijnen met tannine kunt u beter niet verder dan tot 18 à 20 ºC koelen.

Bubbels

De komst van de lente mag natuurlijk gevierd worden met een mousserende wijn. In dat geval is cava een goed voorstel: een mousserende wijn die meer dan prosecco neigt naar champagne. Kies er een die lekker droog is, een mooi voorbeeld is de Perelada Cava Brut.

Roze

Ten slotte mag rosé niet ontbreken in deze lijst van geliefde terraswijnen. Rosé kan nog steeds, maar dan wel een lichte, zalmkleurige variant. Een lichte rosé is door zijn elegantie wat verfijnder, frisser en lichter. Dit sluit mooi aan op de meeste zomerse gerechten. Tip: de Côtes de Provence van Caseneuve.


Bekijk alle benodigdheden voor een tip top horeca terras, eenvoudig op één plek bij Bidfood.  

Terras toppers
Domaine Guenault Sauvignon blanc Touraine 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Domaine Guenault Sauvignon blanc Touraine 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product
Perelada Cava brut reserva 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Perelada Cava brut reserva 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product
Paparuda Pinot noir 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Paparuda Pinot noir 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Deze blogs vind je misschien ook interessant