Advertorial

3 x hemelse chocolade recepten


Uit Callebaut’s consumentenonderzoek (2017) blijkt dat gasten heel erg blij worden van chocolade(desserts) op het menu. Twee op de drie respondenten gaf aan het dessert over te slaan als er geen chocolade op de menukaart staat. Het onderzoek wees ook uit dat de gast van nu op zoek is naar een totaalbeleving, waarin instagramable, personalisatie en social sharing belangrijke factoren zijn.

INSTAGRAMABLE Dat mensen eten met hun ogen, weten we al langer. Millennials gaan echter nog een stapje verder en zijn op zoek naar eten dat “instagrammable” is. Het moet mooi, kleurrijk en opvallend zijn, voor het perfecte plaatje op social media. 

PERSONALISTIE Gasten zoeken naar eetmogelijkheden die precies aansluiten op hun persoonlijke wensen en behoeften.  

SOCIAL SHARING Het aanbieden van een “sharing sweets-concept,” zorgt voor een guilt-free optie. Wel genieten van een zoete verwennerij, maar dan samen en in kleine porties. 

Op basis van deze factoren stelde de chef van Callebaut een aantal mooie LASTING CHOCOLATE IMPRESSION’S samen. Ga zelf aan de slag met de recepturen en laat jouw dessertmenu stralen.

Saint & Sinners High Chocolate

High Tea, High Wine en High Beer zijn inmiddels bekende en succesvolle horecaconcepten. Bied op een gemakkelijke manier iets onderscheidends aan en zet voor de zoetekauwen een High Chocolate op je menukaart. Een heerlijk verwenproduct en ook nog eens super instagrammable.

BENODIGDHEDEN

Shop de ingrediënten »

  • 150 gram gemixt (seizoens)fruit: aardbeien, blauwe bessen, banaan, kersen, etc.
  • Zoete lekkernijen om te dippen: mini-croissantjes, wafels, poffertjes, pannenkoekjes
  • Overige lekkernijen: koekjes, marshmallows
  • 80 ml slagroom
  • 25 gram Callebaut Callets puur (811) 
  • 25 gram Callebaut Callets melk (823)
  • 25 gram Callebaut Callets wit (W2) 
  • 25 gram Callebaut Callets karamel (Gold)

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de vier chocolade dipsauzen. Voeg telkens 20 ml slagroom samen met 25 gram pure, melk, witte- of karamel chocolade. Verwarm elke saus in de magnetron en roer iedere 20 seconden tot er een gladde saus ontstaat. 

Gebruik één grote (houten) plank als basis voor de High Chocolate. Snijd het fruit en serveer in kleurrijke schaaltjes. Leg de zoete lekkernijen los op de plank. Plaats de warme chocoladesauzen in het midden en serveer met fondueprikkers 

TIP Lekker met koffie of thee. Of met een zelfgemaakte (warme) chocolademelk of milkshake voor de échte chocoladeliefhebbers. Upgrade deze High Chocolate naar een “deluxe variant” met een zelfgemaakte brownie en kleine glaasjes zelfgemaakte chocolademousse.


Build your waffle

Millennials vinden het belangrijk dat gerechten visueel opvallen en er mooi uitzien. Daarnaast vinden ze het ook heerlijk om hun eten te kunnen personaliseren. Hieronder ter inspiratie een aantal succesvolle wafel combi's, maar bied je gasten ook zeker de mogelijkheid om (tegen een meerprijs) extra toppings te kunnen kiezen.

Combi 1: Frambozen, geschaafde amandelen, vanille ijs en witte chocolade saus.
Combi 2: Bosvruchten, kersen, vanille ijs en pure chocolade saus.
Combi 3: Banaan, karamel, slagroom en pure chocolade saus.
Combi 4: Appel, granola en melkchocolade saus.


BENODIGDHEDEN

Shop de ingrediënten »

  • Frambozen
  • Geschaafde amandelen
  • Vanille ijs
  • Bosvruchten
  • Kersen
  • Banaan 
  • Karamel
  • Slagroom
  • Appel
  • Granola
  • 20 ml slagroom
  • 25 gram Callebaut Callets puur (811) 
  • 25 gram Callebaut Callets melk (823) 
  • 25 gram Callebaut Callets wit (W2) 
  • 25 gram Callebaut Callets karamel (Gold)

BEREIDINGSWIJZE

Maak eerst de chocoladesaus voor de gekozen combinatie. Voeg 20 ml room samen met de pure, melk, witte- of karamel chocolade. Verwarm het geheel in de magnetron en roer iedere 20 seconden tot er een gladde saus ontstaat. Serveer warm in een schenkkannetje. Bereid de wafel volgens traditioneel recept of gebruik kant-en-klare (kort opgewarmde) wafels. Snijd het fruit en serveer de gewenste smaakcombinatie op een mooi bord

TIP Serveer de extra toppings en eventuele extra warme saus apart.


Chocolate Martini

Bijna iedere menukaart biedt een traditionele warme chocolademelk. Maar ook in de zomer worden steeds vaker mooie chocolade milk- of freakshakes aangeboden. Varieer hiermee door een verrassende chocolade cocktail op de avondkaart te zetten.


BENODIGDHEDEN

Shop de ingrediënten »

  • 30 gram Callebaut Callets puur (811)
  • 50 ml room 
  • 30 ml Brandy 
  • 30 ml Crème de cacao likeur
  • Crushed ijs

BEREIDINGSWIJZE

Voeg de room samen met de pure chocolade Callets. Verwarm het geheel in de magnetron en roer iedere 20 seconden tot er een gladde chocoladesaus ontstaat. Plaats de kom in koud (ijs)water om het geheel te laten afkoelen. Schenk de Brandy en Crème de cacao likeur in een martini shaker. Voeg de chocolade saus en het crushed ijs toe en shake goed. Zeef en schenk de cocktail in een gekoeld Martini glas. Garneer met wat geraspte pure chocolade.

Anne van Vlaenderen
Redacteur

Wat ligt er op je bord?

Wat mijn vriend voor me kookt. Meestal staat hij in de keuken, dus ik ben heel verwend. Wanneer ik uit eten ga probeer ik het liefst steeds iets nieuws. Daarom ben ik fan van restaurants die steeds iets anders op het menu hebben. Vis, vlees of vega, ik lust het allemaal.

Wat zit er in je glas?

Door de week water en thee, liters thee. In het weekend kan het van alles zijn: een lekker speciaalbier, goede wijn of cocktail. De klassieke Cosmopolitan blijft favoriet.

Guilty food pleasure

Pizza. ’s Avonds laat op de bank met een serie op tv.


Pure chocolade callets 54,5% cacao, zak 1 kg 

Bekijk product

Melkchocolade callets 33,6% cacao, zak 2,5 kg 

Bekijk product

Witte chocolade callets 28% cacaoboter, zak 1 kg 

Bekijk product

Callets karamel chocolade gold, zak 2,5 kg 

Bekijk product

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant