3 x hemelse chocolade recepten

3 x hemelse chocolade recepten

Foodyard + Callebaut

Geplaatst op 6 april 2018

Uit Callebaut’s consumentenonderzoek (2017) blijkt dat gasten heel erg blij worden van chocolade(desserts) op het menu. Twee op de drie respondenten gaf aan het dessert over te slaan als er geen chocolade op de menukaart staat. Het onderzoek wees ook uit dat de gast van nu op zoek is naar een totaalbeleving, waarin instagramable, personalisatie en social sharing belangrijke factoren zijn.

  • INSTAGRAMABLE Dat mensen eten met hun ogen, weten we al langer. Millennials gaan echter nog een stapje verder en zijn op zoek naar eten dat “instagrammable” is. Het moet mooi, kleurrijk en opvallend zijn, voor het perfecte plaatje op social media. 
  • PERSONALISTIE Gasten zoeken naar eetmogelijkheden die precies aansluiten op hun persoonlijke wensen en behoeften.  
  • SOCIAL SHARING Het aanbieden van een “sharing sweets-concept,” zorgt voor een guilt-free optie. Wel genieten van een zoete verwennerij, maar dan samen en in kleine porties. 

Op basis van deze factoren stelde de chef van Callebaut een aantal mooie LASTING CHOCOLATE IMPRESSION’S samen. Ga zelf aan de slag met de recepturen en laat jouw dessertmenu stralen.

Saint & Sinners High Chocolate

High Tea, High Wine en High Beer zijn inmiddels bekende en succesvolle horecaconcepten. Bied op een gemakkelijke manier iets onderscheidends aan en zet voor de zoetekauwen een High Chocolate op je menukaart. Een heerlijk verwenproduct en ook nog eens super instagrammable.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 150 gram gemixt (seizoens)fruit: aardbeien, blauwe bessen, banaan, kersen, etc.
  • Zoete lekkernijen om te dippen: mini-croissantjes, wafels, poffertjes, pannenkoekjes
  • Overige lekkernijen: koekjes, marshmallows
  • 80 ml slagroom
  • 25 gram Callebaut Callets puur (811) 
  • 25 gram Callebaut Callets melk (823)
  • 25 gram Callebaut Callets wit (W2) 
  • 25 gram Callebaut Callets karamel (Gold)

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de vier chocolade dipsauzen. Voeg telkens 20 ml slagroom samen met 25 gram pure, melk, witte- of karamel chocolade. Verwarm elke saus in de magnetron en roer iedere 20 seconden tot er een gladde saus ontstaat.
  2. Gebruik één grote (houten) plank als basis voor de High Chocolate. Snijd het fruit en serveer in kleurrijke schaaltjes. 
  3. Leg de zoete lekkernijen los op de plank. Plaats de warme chocoladesauzen in het midden en serveer met fondueprikkers.

TIP Lekker met koffie of thee. Of met een zelfgemaakte (warme) chocolademelk of milkshake voor de échte chocoladeliefhebbers. Upgrade deze High Chocolate naar een “deluxe variant” met een zelfgemaakte brownie en kleine glaasjes zelfgemaakte chocolademousse.

Build your waffle

Millennials vinden het belangrijk dat gerechten visueel opvallen en er mooi uitzien. Daarnaast vinden ze het ook heerlijk om hun eten te kunnen personaliseren. Hieronder ter inspiratie een aantal succesvolle wafel combi's, maar bied je gasten ook zeker de mogelijkheid om (tegen een meerprijs) extra toppings te kunnen kiezen.

Combi 1: Frambozen, geschaafde amandelen, vanille ijs en witte chocolade saus.
Combi 2: Bosvruchten, kersen, vanille ijs en pure chocolade saus.
Combi 3: Banaan, karamel, slagroom en pure chocolade saus.
Combi 4: Appel, granola en melkchocolade saus.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Frambozen
  • Geschaafde amandelen
  • Vanille ijs
  • Bosvruchten
  • Kersen
  • Banaan 
  • Karamel
  • Slagroom
  • Appel
  • Granola
  • 20 ml slagroom
  • 25 gram Callebaut Callets puur (811) 
  • 25 gram Callebaut Callets melk (823) 
  • 25 gram Callebaut Callets wit (W2) 
  • 25 gram Callebaut Callets karamel (Gold)

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de chocoladesaus voor de gekozen combinatie. Voeg 20 ml room samen met de pure, melk, witte- of karamel chocolade.
  2. Verwarm het geheel in de magnetron en roer iedere 20 seconden tot er een gladde saus ontstaat. Serveer warm in een schenkkannetje.
  3. Bereid de wafel volgens traditioneel recept of gebruik kant-en-klare (kort opgewarmde) wafels. 
  4. Snijd het fruit en serveer de gewenste smaakcombinatie op een mooi bord

TIP Serveer de extra toppings en eventuele extra warme saus apart.

Chocolate Martini

Bijna iedere menukaart biedt een traditionele warme chocolademelk. Maar ook in de zomer worden steeds vaker mooie chocolade milk- of freakshakes aangeboden. Varieer hiermee door een verrassende chocolade cocktail op de avondkaart te zetten.

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • 30 gram Callebaut Callets puur (811)
  • 50 ml room 
  • 30 ml Brandy 
  • 30 ml Crème de cacao likeur
  • Crushed ijs

Bereidingswijze

  1. Voeg de room samen met de pure chocolade Callets. Verwarm het geheel in de magnetron en roer iedere 20 seconden tot er een gladde chocoladesaus ontstaat. 
  2. Plaats de kom in koud (ijs)water om het geheel te laten afkoelen. 
  3. Schenk de Brandy en Crème de cacao likeur in een martini shaker. Voeg de chocolade saus en het crushed ijs toe en shake goed. 
  4. Zeef en schenk de cocktail in een gekoeld Martini glas. Garneer met wat geraspte pure chocolade.
Dessert
Melkchocolade callets 33,6% cacao, zak 2,5 kg 

Melkchocolade callets 33,6% cacao, zak 2,5 kg 

Bekijk product
Witte chocolade callets 28% cacaoboter, zak 1 kg 

Witte chocolade callets 28% cacaoboter, zak 1 kg 

Bekijk product
Callets karamel chocolade gold, zak 2,5 kg 

Callets karamel chocolade gold, zak 2,5 kg 

Bekijk product
Chocolade callets cappuccino 30,8% cacao, zak 2,5 kg 

Chocolade callets cappuccino 30,8% cacao, zak 2,5 kg 

Bekijk product

Deze blogs vind je misschien ook interessant