Volgende session: Foodyard Market 2024

3x Borrelen

1 min ■ Blog ■ 1 februari 2019

3x Borrelen

Borrelplankjes zijn een succesfactor voor een geslaagde avond uit. Vooral als je jouw gasten weet te verblijden met allerlei originele hapjes. Dus: weg met de standaard witte pistoletjes en kruidenboter en hallo goed gevulde borrelplank! Wij geven een drietal tips voor bijzondere borrelplanken.

Mediterraan

Jouw borrelplank krijgt een mediterraan tintje met Parmaham, een vijgenchutney, olijven en bruchetta. Dat laatste hoeft overigens niet op basis van tomaat te zijn. In Italië gebruikt men altijd knoflook, extra-virgine olijfolie en peper en zout als basis, maar wordt gevarieerd met extra ingrediënten als rode peper, tomaat, worst, groenten of mozzarella.

Bestel ingrediënten voor de Mediterrane borrelplank »

Op z’n Hollands

Het leuke van een Hollands plankje is dat je kan uitpakken met mooie streekproducten. Denk een mooi stuk kaas van een lokale kaasboer met wat mosterd en versgebakken brood. Ook oer-Hollands is echte Amsterdamse ossenworst of leverworst. Traditioneel geserveerd met zure bommen of een portie zilveruitjes.

Bestel ingrediënten voor de Hollandse borrelplank »

Oosters

Minder voor de hand liggend en daardoor des te interessanter is een Oosterse borrelplank. We putten culinaire inspiratie uit de Libische keuken met humus en baba ganoush: heerlijke smeersels voor op een Oosters platbrood. Voor een warme bite is er falafel met een pittige dip. Die serveer je dan wel weer des Nederlands, met een prikkertje.

Bestel ingrediënten voor de Oosterse borrelplank »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Acaciahouten serveerplank met handvat 45x15 cm, per stuk 

Acaciahouten serveerplank met handvat 45x15 cm, per stuk 

Bekijk product

Meer talks voor jou