Volgende session: Foodyard Market 2024

6 x ontbijtgerechten

2 min ■ Blog ■ 23 januari 2019

6 x ontbijtgerechten

Ontbijt is in! In de Verenigde Staten is ontbijten buiten de deur al jaren een hit. Nu zien we ook in Nederland de populariteit van de breakfast bars steeds verder groeien. Toch is het even wat anders dan de lunch- of dinerkaart. Daarom helpt culinair adviseur Jordy je op weg met zes ontbijtgerechten.

Rood fruit met kokoscrème, honing pecannoten en muntsuiker

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Abbot Kinney's kokosyoghurt
  • Pecannoten
  • Honing
  • Zeezout
  • Munt
  • Suiker
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Honny cress
  • Weckpot

Bereidingswijze

  1. Laat de pecannoten in een pan met een beetje zeezout en honing karameliseren.
  2. Draai in een thermoblender de munt en de suiker op.
  3. Neem een weckpot. Leg het rood fruit hierin en doe daarop een flinke lepel kokosyoghurt.
  4. Strooi er als laatste de muntsuiker en pecannoten over. Maak af met Honny cress.

Eierpannetje met avocadosalade en geroosterd brood

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Eieren
  • Oude kaas
  • Trostomaten
  • Stevig brood
  • Avocado
  • Limoen
  • Salad Pea
  • Peper
  • Zeezout flakes

Bereidingswijze

  1. Smeer een gietijzer pannetje in met boter.
  2. Breek 2 á 3 eieren in het pannetje en doe er 2 trostomaten en een plak oude kaas bij.
  3. Plaats het pannetje circa 8 minuten op 200 graden in de oven.
  4. Rooster het brood op de grill.
  5. Maak een avocado salade van grove stukken avocado, limoensap en wat grof gemalen peper.
  6. Maak af met de Salad Pea en zeezout flakes.

Eierkoeken met hazelnootpasta en crème fraîche

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Eierkoeken
  • Nutella
  • Crème fraîche
  • Hazelnoten
  • Honny cress

Bereidingswijze

  1. Neem 2 eierkoeken. Smeer één binnenkant in met Nutella en de andere met crème fraîche.
  2. Leg de hazelnoten op de smeersels.
  3. Druk de binnenkanten tegen elkaar aan.
  4. Maak af met wat Honny cress.

Zoete brioche met avocado, gerookte zalm van Smoking en gepocheerd ei

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Brioche broodje
  • Crème fraîche
  • Limoen
  • Avocado
  • Kropsla
  • Gerookte zalm van Smoking
  • Ei
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Meng de crème fraîche met een beetje yuzu sap of limoensap.
  2. Smeer de brioche in met de crème fraîche.
  3. Leg de avocado plakjes, de kropsla en de dungesneden zalm erop.
  4. Pocheer een eitje en plaats deze bovenop de zalm.

Kokosyoghurt met homemade granola, rood fruit en moestuin jam

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Bio aardbeien jam
  • Abbot Kinney's kokosyoghurt
  • Homemade granola
  • Pecannoten
  • Frambozen
  • Aardbeien
  • Blauwe bessen
  • Honny cress
  • Weckpotje

Bereidingswijze

  1. Maak granola door havervlokken te roosteren met honing en kokosolie.
  2. Neem een weckpotje en doe hier een lepel aardbeien jam in.
  3. Doe daarbovenop een paar lepels kokosyoghurt.
  4. Top af met granola, pecannoten, rood fruit en Honny cress.

Morning frittata

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Eieren
  • Ricotta
  • Munt
  • Trostomaten
  • Doperwten
  • Chorizo Ibérico
  • Stevig brood
  • Gietijzeren pannetje

Bereidingswijze

  1. Kluts 3 eieren flink, zodat er zich veel luchtbelletjes in het mengsel vormen.
  2. Maak het mengsel aan met ricotta, doperwten, munt, tomaat en chorizo Ibérico.
  3. Smeer een gietijzeren pannetje in met boter en giet het mengsel in het pannetje.
  4. Plaats in de oven voor 8 minuten op 200 graden.
  5. Serveer met gegrild brood.


Eenvoudig je ontbijt menu samenstellen? Bekijk de all day breakfast shop »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken