2 min ■ Blog ■ 12 april 2016
Met het begin van de lente, beginnen jouw gasten ook te verlangen naar asperges. Door de extreem zachte winter staken de asperges dit jaar al vroeg uit de grond. Op sommige plaatsen konden de eerste al met Kerst(!) gestoken worden. Nu het seizoen officieel van start gaat, is het witte goud volop verkrijgbaar. Haal alles uit de aspergetijd met deze vier tips.
Goede kwaliteit asperges? Er zijn drie manieren waarop je de versheid van asperges kunt controleren. Ten eerste moet de kop stevig zijn en de glanzende stengel helderwit. Als je vervolgens in de onderkant knijpt, moet er vocht uit komen. Ten slotte, hoe harder de asperges piepen als je ze langs elkaar wrijft, hoe verser ze zijn.
De asperge is een echte no waste groente, er hoeft geen schil de afvalbak in. Die schillen zijn namelijk - samen met uiteinden en kookvocht - de perfecte basis voor een margerijke seizoensoep. Voeg jouw eigen bouillon toe aan het aspergekookvocht en laat samen met schillen en uiteinden pruttelen. Gebruik een roux om de soep te binden.
Maak meer omzet door asperges met originele drankcombinaties aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan gin-tonic. Asperges zijn qua smaak vrij aards, een krachtige en kruidige gin-tonic, met bijvoorbeeld rozemarijn en tijm, is daar een perfecte tegenhanger bij.
Er is een mogelijkheid om asperges in te vriezen. Was en schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en vries ze daarna direct in. Ingevroren zijn de asperges zes tot acht maanden houdbaar. Na het invriezen hoef je de asperges niet eerst te ontdooien, maar kun je ze eenvoudig bevroren in het kokende water leggen.
Bekijk asperges, garnituren en passende wijnen in de webshop »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken