Volgende session: Foodyard Market 2024

Verrukkelijke vijf: delicatessen voor desserts

2 min ■ Blog ■ 4 maart 2016

Verrukkelijke vijf: delicatessen voor desserts

Desserts. Vaak denken we hierbij direct aan zoet, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Vanille ijs met peper, groenten als component in een dessert, ijs van eikenhout (gezien bij De Compagnon, Amsterdam) of van ras el hanout... Het kan allemaal! Wilt u uw desserts een oppepper geven? Of bent u op zoek naar een voortreffelijke twist? Vijf delicatessen die uw patisserie naar een hoger plan tillen.

Prijswinnende chocolade

Deze chocolade van Chocolaterie de l'Opera (Samana) komt uit de Dominicaanse Republiek en bestaat voor zeventig procent uit cacao. De winnaar van de Great Taste Award 2003 heeft de matte kleur van mahoniehout en een pure chocoladesmaak met tonen van zoethout, tabak en rood fruit. Ideaal voor uw gerechten met een hoofdrol voor chocolade.

Shop de chocolade van l'Opera »

chocolaterie de l'opera

De rijkste rietsuiker

Billington Muscovado Dark is ongeraffineerde rietsuiker uit Mauritius. Ongeraffineerd wil zeggen dat alle delen van de rietsuiker zijn verwerkt. Dat geldt in het bijzonder voor het bijproduct melasse, waaraan de suiker zijn roodbruine kleur en rijke smaak dankt. Naast het zoet zijn smaken van specerijen duidelijk te herkennen. Hiermee geeft u uw creaties nog meer diepgang.

Shop de Billington Muscovado »

Ongekalkte nootmuskaat

Nootmuskaat uit Indonesië wordt vaak gekalkt voor de export. Van oudsher laten de telers hun allerbeste nootmuskaat ongekalkt, zodat ze hier zelf van kunnen genieten. Het ontbreken van het kalklaagje is het symbool voor superieure kwaliteit. Dat geldt ook voor deze nootmuskaat uit Ambon. De rijke smaak - kruidig en lichtzoet - zorgt ervoor dat u minder nodig heeft om het gewenste effect te krijgen.

Shop de nootmuskaat »

Oranje smaakmaker

Van nootmuskaat is het een kleine stap naar foelie. Het vliesachtige omhulsel van de nootmuskaat wordt tijdens de oogst verwijderd, in de zon gedroogd en geselecteerd op kwaliteit. Vanilla Venture haalt alleen de allerbeste foelie naar Nederland. Deze is herkenbaar aan de dieporanje kleur. Hoe fletser de kleur, des te minder de smaak en het aroma. Ook de grove structuur is een maatstaf voor kwaliteit.

Shop de foelie »

Dé rijst voor patisserie

De rijst van Calasparra Bomba wordt verbouwd op het zonovergoten , vruchtbare plateau van de Segura en Mundo rivier, niet ver van het Spaanse Murcia. De boeren houden er al eeuwenlang dezelfde biologische werkwijzen op na. Het zaaien gebeurt met de hand en chemicaliën en pesticiden zijn verboden. Calasparra rijst heeft een mooie, grove korrel en een absorptievermogen dat twee keer zo hoog ligt als bij gewone Spaanse rijst.

Shop de Calasparra Bomba rijst »



Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie
Bruine suiker ongeraffineerd muscovado dark, pak 500 gr 

Bruine suiker ongeraffineerd muscovado dark, pak 500 gr 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community