Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Dit mag er niet ontbreken op een all-day-breakfast menu

2 min ■ Blog ■ 28 februari 2018

Dit mag er niet ontbreken op een all-day-breakfast menu

Third places zijn op dit moment een van de belangrijkste trends in de horeca. Een van de belangrijkste kenmerken van een third place is de zogenaamde 24-uurs hospitality. Met andere woorden: de eetmomenten zijn niet langer opgedeeld in de traditionele drie-eenheid van ontbijt, lunch en diner. In plaats daarvan kan de gast de hele dag door bestellen waar hij of zij zin in heeft.

Wil jij van je zaak ook een third place maken? Dan is het aanbieden van een all-day breakfast een goede, haalbare eerste stap. Met volgende gerechten zal je vernieuwde kaart zeker in de smaak vallen!

Pancakes en taarten

Lekkere Amerikaanse pancakes doen het goed bij jong en oud. Serveer ze met wat vers fruit, zoals bosbessen of frambozen, en een flinke klodder slagroom of mascarpone. Of bak een lekker bananenbrood, ook ideaal voor mensen die graag wat mee willen nemen voor onderweg. En zorg voor je gasten met zoete trek altijd voor een lekker stuk taart, dat mag op ieder moment van de dag!

Eieren

Met eieren kun je alle kanten op. Een lekkere omelet doet het altijd goed, of gewoon een gebakken eitje op brood. Of kies eens voor een klassieker als eggs Benedict. Wil je eens wat anders? Kies dan eens voor shakshuka, een eiergerecht met pittige tomaten-paprikasaus. In Londen en New York is dit gerecht heel alledaags, maar misschien moeten je Nederlandse gasten er nog even aan wennen. Maar wanneer ze dit smaakvolle gerecht geproefd hebben willen ze waarschijnlijk niets anders meer! 

Sandwiches

Van een simpele tosti tot zeer uitgebreide varianten: met sandwiches kun je alle kanten op. Kies voor lekker brood van een lokale bakker, en zorg voor een mooie opmaak op het bord. 

Muesli en granola

Kan het nog makkelijker? Voor de gast die zin heeft in een gezond en snel maaltje is dit een ideale maaltijd, op ieder moment van de dag. Serveer een lekkere eigengemaakte, granola met bijvoorbeeld boekweit en noten. Of ga voor een lekkere speltmuesli, of overnight oats. Serveer met een goede yoghurt of kefir,  in een leuk potje of kleurrijk schaaltje.

City breakfast

Een klassiek English of French breakfast doet het altijd goed bij gasten die graag van alles wat hebben. Of kies voor een Mexican breakfast, met huevos rancheros en een tortilla.

Bekijk het ontbijt assortiment in de webshop


Marije Kuiper
Marije Kuiper
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken