Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Terrastopper: chips met dips

2 min ■ Blog ■ 15 juli 2019

Terrastopper: chips met dips

Als het terras bomvol zit en je team zich een slag in de rondte werkt om het elke gast naar de zin te maken, is een snelle en smakelijke hap onmisbaar op de kaart. Culinair adviseur Jordy heeft voor dit soort dagen een foolproof recept: chips met dips. De dips maak je van te voren klaar en de chips schud je zo uit de zak op het bord. Crunchy, crispy goodness op het bord, keuken snel klaar en gasten in jubelstemming.

Chip 'n dip

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Paprika chips
  • Ananas
  • Korianderkorrels
  • Honing
  • Spaanse peper
  • Basil cress
  • Groentechips
  • Baba ganoush
  • Griekse yoghurt
  • Ras el hanout
  • Rode ui
  • Salad pea
  • Naturel chips
  • Tomaat
  • Limoen
  • Knoflook
  • Koriander

Bereidingswijze

  1. Maak de chutney van de fijngesneden ananas, korianderkorrels, honing, en Spaanse peper. Doe de chutney in een schaaltje en garneer met de basil cress. Combineer met de paprika chips.
  2. Maak de fris-kruidige dip van Griekse yoghurt, baba ganoush en ras el hanout. Doe de dip in een schaaltje en garneer met rode ui en salad pea cress. Combineer met de groente chips.
  3. Maak de tomatensalsa van de fijngesneden tomaat, limoensap en knoflook. Doe de salsa in een schaaltje en garneer met de koriander. Combineer met de naturel chips.

Chips met knoflookmayo en picklecream


Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Paprika chips
  • Trostomaten
  • Rucola
  • Salad pea
  • Basil cress
  • Gefermenteerde knoflook mayonaise
  • Griekse yoghurt
  • Aji Amarillo pickles

Bereidingswijze

  1. Doe de chips in een puntzak en leg op het bord.
  2. Snijd de tomaten klein en verdeel over het bord met de rucola, salad pea en basil cress.
  3. Spuit met een spuitzak toefjes Aji Amarillo Pickles crème tussen de tomaten en cressen. Doe hetzelfde met de Griekse yoghurt en de gefermenteerde knoflook-mayonaise.


Chips met radijs-koolsla

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Chips naturel
  • Rahdijs
  • Witte kool
  • Red meat radijs
  • Brava pickles
  • Griekse yoghurt
  • Basil cress

Bereidingswijze

  1. Maak een frisse koolsla van de witte kool, radijs en red meat radijs.
  2. Doe de chips in een puntzak en top af met een toef Brava pickles crème en Griekse yoghurtcrème. Garneer met de Basil cress.


Bekijk alle benodigdheden voor een tip top horeca terras in de webshop van Bidfood » 


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou