Volgende session: Foodyard Market 2024

2 x feestelijke (groente)desserts

3 min ■ Blog ■ 17 december 2019

2 x feestelijke (groente)desserts

Foodyard + Alsa

Heb je de menukaart voor kerst al rond, maar twijfel je nog of het dessert goed of feestelijk genoeg is voor tijdens de feestdagen? Oftewel, ben je op zoek naar de kers op de taart? Met de Golden Snowflake en Straight from the Roots desserts kan de avond van jouw feest vierende gast niet meer kapot.

Golden Snowflake

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

Voor de cremeux:

  • 80 gram eidooier
  • 80 gram suiker
  • 250 gram melk
  • 250 milliliter Blue Band Koken & Kloppen
  • 225 gram pure chocolade 70%
  • Eetbare goudspray

Voor de zoete aardappelcrème:

  • 1 zoete aardappel in de schil
  • 50 gram suiker
  • 1 vanilleboon
  • 1 limoen

Voor de schuimpjes van zoete aardappel en wortel

  • 75 gram wortelsap
  • 75 gram zoete aardappelsap
  • 40 gram eiwitpoeder
  • 30 gram poedersuiker

Overige ingrediënten:

  • Carte d'Or dessertijs koffie
  • Chocolade/koffie crumble
  • Ronde tuiles
  • Goudsbloem

Bereiding

Cremeux

Klop de eidooier en suiker tot een luchtige massa. Breng de melk en Blue Band Koken & Opkloppen aan de kook en giet deze op de eiermassa en breng langzaam aan de kook. Giet de massa door een fijne zeef boven op de chocolade en mix met garde of staafmixer tot dat de chocolade helemaal is opgelost. Spuit de cremeux in de mal en vries ze in, bewaar de overige cremeux. Haal de cremeux bevroren uit de mal en spuit ze af met goudspray.

Zoete aardappelcrème

Kook of pof de aardappel in de schil totdat deze helemaal gaar is. Haal de schil eraf en doe de stukken in een keukenmachine met de suiker en vanillemerg. Mix dit tot je een gladde massa hebt. Voeg wat rasp van een limoen toe en laat de crème afkoelen.

Schuimpjes van zoete aardappel en wortel

Klop alle ingrediënten in de keukenmachine tot een luchtig schuim. Spuit kleine nopjes op vetvrij papier en laat ze op 60 graden drogen.


Straight from the Roots


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

Voor de gel van framboos en hibiscus:

  • 70 gram suiker
  • 100 gram hibiscus infusion
  • 330 gram frambozenpuree
  • 6,7 gram agar

Voor de schuimpjes van rode biet en framboos:

  • 110 gram frambozenpuree
  • 40 gram rode bietensap
  • 40 gram eiwitpoeder
  • 30 gram poedersuiker

Voor de panna cotta quenelle:

  • 0,25 liter frambozenpuree
  • 65 gram Also panna cotta poeder
  • 0,25 liter Blue Band Koken & Kloppen

Overige ingrediënten:

  • 10 stuks harde wener tartelet bakjes
  • 200 milliliter Alsa vanillemousse vloeibaar
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram bramen
  • 50 gram bosbessen
  • 50 gram kersen
  • Chocolade crumble
  • 5 stuks rode bietjes met lof
  • Carte d'Or yoghurt bosvruchtenijs
  • Red veine blaadjes
  • Rode bietenpoeder

Bereiding

Gel van framboos en hibiscus

Breng alle ingrediënten voor de gel aan de kook en laat zachtjes een halve minuut koken. Laat de massa opstijven in de koelkast. Draai dit daarna tot een gel in de thermoblender.

Schuimpjes

Klop alle ingrediënten in de keukenmachine tot een luchtig schuim. Spuit kleine nopjes op vetvrij papier en laat ze op 60 graden drogen.

Vanillemousse

Klop de vanillemousse in de keukenmachine in een paar minuten luchtig.

Panna cotta quenelle

Breng de frambozenpuree aan de kook, voeg de Alsa panna cotta poeder toe en laat al roerende oplossen gedurende 30 seconden. Voeg de Blue Band Koken & Kloppen toe. Giet het in een quenelle mal en vries deze in.

Meer inspiratie voor de kerst? Bekijk alle kerstrecepten »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies