3 min ■ Blog ■ 31 maart 2018
Bereidingen met groenten winnen aan populariteit. Steeds meer chefs zijn zich ervan bewust dat groenten niet 'saai' zijn, en heel goed een hoofdrol kunnen spelen in een gerecht. Ter inspiratie vind je hieronder een aantal bereidingswijzes voor groenten, die jij kunt verwerken in je menukaart!
Bij ingrediënten in kleinere stukken is dit een snelle manier om voor volop diepte te zoeken. Het is bovendien een snelle manier. Gebruik bij voorkeur ingrediënten die vocht opnemen, zodat alle smaak behouden blijft.
Tip: Heb je ingrediënten die minder goed smaken opnemen, bijvoorbeeld paksoi? Glaceer dan zoals bij dit gerecht. Het niet opgenomen deel is een instant saus. Verdun eventueel met een beetje water.
Vraag een gratis sample van CHEF Liquid Concentrates Paddenstoelen aan »
De techniek van ‘onder’ (sous) ‘vacuüm’ (vide) koken is al eeuwen oud. Pas met de opkomst van de moleculaire keuken sloeg sous-vide aan in de moderne keuken en is intussen niet meer weg te denken.
Van oudsher is drogen vooral een techniek om voedsel langer te kunnen bewaren. Het extra voordeel was dat de producten een intensere smaak kregen. Kortom, nog altijd een bijzonder nuttige toepassing.
De bruine korst die bij gratineren ontstaat, zorgt voor veel smaak. Daarnaast ziet het gerecht er meteen fantastisch uit.
Het contrast van zoetzuur zorgt voor een echte boost. Met deze bereiding voegen we daar bovendien een verdiepende laag aan toe die verrassend goed werkt.
Bij poffen wordt het product in z’n geheel gegaard. Het van nature aanwezige vocht wordt daarbij omgezet in stoom. Omdat poffen langer duurt dan gewoon garen, ontstaan er meer smaken. In het geval van de ui uit deze bereiding karamelliseren de suikers, wat zorgt voor een smaakexplosie.
Vraag een gratis sample van CHEF Liquid Concentrates Paddenstoelen aan »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken