2 min ■ Blog ■ 2 mei 2018
Foodyard + Debic
Het dresseren van desserts is een kunst. Er zijn geen vaste regels en veel hangt af van je eigen creativiteit. Toch kun je door een paar principes toe te passen al ver komen. Ook als je onder hoge tijddruk toch een mooie presentatie wilt neerzetten.
• Oefening baart kunst
Neem op een rustig moment de tijd om een gerecht op verschillende manieren te dresseren voordat je het op de kaart zet. Niet helemaal tevreden? Probeer het dan opnieuw. Zodra je een nieuw dessert in de vingers hebt, kun je het sneller bereiden en serveren.
• Maak een basisschets
Vaak heb je een beeld in je hoofd van het resultaat dat je wilt bereiken: zet dit op papier. Het gaat dan om de sfeer of richting van je creatie (kleuren, de belangrijkste ingrediënten en decoratieve componenten zoals bloemen of kruiden).
• Bepaal je grondplan
Denk na over de grondvorm of het basispatroon dat je voor je dessert wilt gebruiken. Denk aan vormen als rechthoeken, cirkels, driehoeken, kruis- of dambordpatronen. Een grondplan is vooral praktisch als je desserts gaat ‘deconstrueren’ en elk ingrediënt als apart component wilt verwerken en dresseren.
Smaken, kleuren, texturen: dit zijn de drie basiselementen die in een goed dessert perfect op elkaar zijn afgestemd.
Om je desserts extra kracht bij te zetten voeg je je eigen handtekening toe in de vorm van een element dat jouw stijl typeert. Denk aan een figuur van chocolade, een huisgemaakte koek of crumble, een gladde suiker- of fruitspiegel, luchtige meringue of een huisgemaakte saus of coulis.
Maximaal resultaat behalen, ook met weinig tijd? Je hoeft niet alle componenten van het dessert volledig zelf te bereiden. Er zijn veel kwalitatieve producten op de markt, zoals de vloeibare basis voor desserts van Debic. Met de verschillende varianten kun je uitgebreid variëren. Bekijk het aanbod van Debic bij Bidfood »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken