Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Massimo Bottura's balsamico's

1 min ■ Blog ■ 22 oktober 2015

Massimo Bottura's balsamico's

Gezien in Chef’s Table: de aceto balsamico’s van Villa Manodori. Chef kok Massimo Bottura (3 Michelinsterren) produceert deze exclusieve balsamico’s op kleine schaal in Italië.

Topkwaliteit

Massimo Bottura stelt dusdanig hoge eisen aan de kwaliteit van zijn balsamico’s dat er slechts een kleine oplage wordt geproduceerd van de beste ingrediënten. Lokaal geteelde trebbianodruiven worden ingekookt tot most: sap van druiven dat nog niet vergist is. Daarna begint het rijpingsproces. Eerst in eikenhouten vaten, later in vaten van kastanje- en jeneverbeshout. De vaten geven de balsamico een karakteristiek aroma. In totaal rijpt de balsamico 12 tot 20 jaar.

De naam Villa Manodori is afkomstig van het gelijknamige 16e eeuwse landgoed in Modena. Hier wordt al sinds een eeuw op traditionele wijze balsamico gemaakt.

Villa Manodori balsamico is donker van kleur met een vleugje amber. De stroperige structuur en rijke smaak maken deze balsamico super geschikt om vlees mee te glazuren. Ook in pastasaus, over risotto en in een salade voegt deze balsamico een extra dimensie toe.


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Balsamicoazijn fles 250 ml 

Balsamicoazijn fles 250 ml 

Bekijk product
Balsamicoazijn kers, fles 250 ml 

Balsamicoazijn kers, fles 250 ml 

Bekijk product
Balsamicoazijn biologisch, fles 250 ml 

Balsamicoazijn biologisch, fles 250 ml 

Bekijk product
Olijfolie citroen, fles 25 cl 

Olijfolie citroen, fles 25 cl 

Bekijk product

Meer talks voor jou