1 min ■ Blog ■ 22 oktober 2015
Gezien in Chef’s Table: de aceto balsamico’s van Villa Manodori. Chef kok Massimo Bottura (3 Michelinsterren) produceert deze exclusieve balsamico’s op kleine schaal in Italië.
Massimo Bottura stelt dusdanig hoge eisen aan de kwaliteit van zijn balsamico’s dat er slechts een kleine oplage wordt geproduceerd van de beste ingrediënten. Lokaal geteelde trebbianodruiven worden ingekookt tot most: sap van druiven dat nog niet vergist is. Daarna begint het rijpingsproces. Eerst in eikenhouten vaten, later in vaten van kastanje- en jeneverbeshout. De vaten geven de balsamico een karakteristiek aroma. In totaal rijpt de balsamico 12 tot 20 jaar.
De naam Villa Manodori is afkomstig van het gelijknamige 16e eeuwse landgoed in Modena. Hier wordt al sinds een eeuw op traditionele wijze balsamico gemaakt.
Villa Manodori balsamico is donker van kleur met een vleugje amber. De stroperige structuur en rijke smaak maken deze balsamico super geschikt om vlees mee te glazuren. Ook in pastasaus, over risotto en in een salade voegt deze balsamico een extra dimensie toe.
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken