Volgende session: Foodyard Market 2024

​1 x mosselen 3 x anders

2 min ■ Blog ■ 10 juli 2020

​1 x mosselen 3 x anders

Het mosselseizoen is in volle gang en de mogelijkheden met deze schelpdieren zijn eindeloos. Naast het klassieke mosselpannetje zijn er nog zo veel meer creatieve manieren om mosselen te bereiden en presenteren. Zie hier: drie recepten met mosselen! 

Frisse mosselsalade met komkommer-gin soepje 

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Mosselen
  • Komkommer
  • Frisee
  • Dille
  • Afilla cress
  • Biologisch volkoren brood
  • Yoghurt
  • Limoen
  • Scheuten van rode biet
  • Gin 

Bereidingswijze 

  1. Bereid de mosselen op de Big Green Egg. 
  2. Maak croutons door brood te bakken in een pan met wat olie. 
  3. Met de yoghurt met de limoen, dille en zout. 
  4. Haal de mosselen van de BGE en haal ze uit de schelp. 
  5. Pluk de frisee sla en maak op smaak met wat limoensap. 
  6. Slice de komkommer in slierten en maak wat bolletjes van komkommer. 
  7. Hak de rest van de komkommer in stukken en doe in de blender.
  8. Voeg wat gin toe aan de komkommer en blend tot een fijne soep.
  9. Maak de salade op in een weckpot of schaal. Gebruik hiervoor de frisee, komkommer bolletjes, afilla cress, scheuten van rode biet, de yoghurtdressing, de croutons en natuurlijk de mosselen. 
  10. Plaats de salade op een plank en plaats daarnaast de komkommer-gin soep. Maak de soep af met wat komkommer slierten.

Gerookte chimichurri mosselen

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Mosselen
  • Limoen
  • Biologisch volkoren brood
  • Chimichurri
  • Citroen
  • Platte peterselie
  • Zeekraalzilt

Bereidingswijze

  1. Hak het brood in kleine stukjes en bak in de pan met wat olie. 
  2. Voeg wat citroenrasp aan het brood toe, wat gehakte peterselie en zeekraalzilt (gedroogde zeekraal)
  3. Mix de chimichurri met de mosselen in een kom en plaats ze op de BGE. 
  4. Haal de mosselen van de BGE en plaats in een kom. Voeg nog wat extra chimichuri toe en maak af met de krokante broodmix.

Mosselen in ’t zand

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Mosselen
  • Platte peterselie
  • Bosui
  • Vadouvan
  • Hazelnoten
  • Zeekraal
  • Sjalotten
  • Zeekraal zout
  • Bospeen
  • Kookroom
  • Afilla cress
  • Opperdoezer ronde
  • Kewpi mayonaise
  • Zorri cress
  • Hazelnoten 

Bereidingswijze

  1. Snijd de peen, de sjalot, de bosui in stukken. 
  2. Hak de peterselie grof. 
  3. Voeg bij elkaar in een pan en voeg wat vadouvan toe. 
  4. Leg daarop de mosselen en voeg wijn toe. Kook gaar. 
  5. Confijt in een andere pan gehalveerde sjalotten.
  6. Giet de mosselen af. 
  7. Schil en kook de aardappelen. 
  8. Schil en kook wat bospeen. 
  9. Draai deze apart van elkaar door de blender. 
  10. Kook nog wat aparte stukjes wortel. 
  11. Haal de hazelnoten door de blender, dit zorgt voor het 'zand effect' op het bord. 
  12. Maak het bord op.

Op zoek naar inspiratie voor recepten en bereidingen? Bekijk meer recepten »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Chardonnay 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Chardonnay 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product
Garganega 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Garganega 75 cl per fles, doos 6 flessen 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community