Het mosselseizoen is in volle gang en de mogelijkheden met deze schelpdieren zijn eindeloos. Naast het klassieke mosselpannetje zijn er nog zo veel meer creatieve manieren om mosselen te bereiden en presenteren. Zie hier: drie recepten met mosselen!
Maak croutons door brood te bakken in een pan met wat olie.
Met de yoghurt met de limoen, dille en zout.
Haal de mosselen van de BGE en haal ze uit de schelp.
Pluk de frisee sla en maak op smaak met wat limoensap.
Slice de komkommer in slierten en maak wat bolletjes van komkommer.
Hak de rest van de komkommer in stukken en doe in de blender.
Voeg wat gin toe aan de komkommer en blend tot een fijne soep.
Maak de salade op in een weckpot of schaal. Gebruik hiervoor de frisee, komkommer bolletjes, afilla cress, scheuten van rode biet, de yoghurtdressing, de croutons en natuurlijk de mosselen.
Plaats de salade op een plank en plaats daarnaast de komkommer-gin soep. Maak de soep af met wat komkommer slierten.