2 min ■ Blog ■ 1 augustus 2017
Moshik Roth, chef van &samhoud places** introduceerde deze zomer zijn eigen ijs. Voor Moshik zijn groenten 'de toekomst', dus is het niet moeilijk te raden waar zijn ijsjes uit bestaan: 100% biologische groenten en fruit. De creatieve barman of -vrouw verwerkt het ijs in een zomerse mocktail. Moshik zelf tipt drie recepten. De Ginger Lime Time, de Tea-riffic Cucumber en de Quirky Carrot.
Breek het ijsje van het stokje en stamp het fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en roer net zo lang tot het ijs is opgelost. Schenk het mengsel in een hoog glas met ijsblokjes en maak de garnering af met een takje munt.
Breng het water aan de kook en voeg de theeblaadjes, plakjes gember en honing toe. Laat dit ongeveer twee minuten trekken. Zet het ijsje in een breed glas en schenk de thee door een zeefje over het ijs. Voeg eventueel wat extra ijsblokjes toe en maak de garnering af met een plakje komkommer.
Haal het ijsje van het stokje en stamp het fijn. Stamp de overige ingrediënten, behalve het worteltje voor de ganering, ook fijn. Stop de ingrediënten in een shaker met ijsblokjes en schud een aantal seconden. Giet het mengsel door een zeef in een martini-glas en maak de garnering af met een wortel.
Bekijk Moshik's SPRICE ijs in de webshop »
Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.
Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.
Chocola, je kunt mij erin begraven!
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken