Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

3 ijskoude mocktails van Moshik Roth

2 min ■ Blog ■ 1 augustus 2017

3 ijskoude mocktails van Moshik Roth

Moshik Roth, chef van &samhoud places** introduceerde deze zomer zijn eigen ijs. Voor Moshik zijn groenten 'de toekomst', dus is het niet moeilijk te raden waar zijn ijsjes uit bestaan: 100% biologische groenten en fruit. De creatieve barman of -vrouw verwerkt het ijs in een zomerse mocktail. Moshik zelf tipt drie recepten. De Ginger Lime Time, de Tea-riffic Cucumber en de Quirky Carrot.

Ginger Lime Time

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 SPRICE komkommer-limoen ijsje
  • 100 ml gemberbier
  • 20 ml limoensap
  • 5 ml honing
  • 5 ml vlierbloesemsiroop
  • 6 munt blaadjes
  • 1 takje munt voor de garnering

Bereidingswijze

Breek het ijsje van het stokje en stamp het fijn. Voeg de overige ingrediënten toe en roer net zo lang tot het ijs is opgelost. Schenk het mengsel in een hoog glas met ijsblokjes en maak de garnering af met een takje munt.

Tea-riffic Cucumber

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 SPRICE komkommer-limoen ijsje
  • 100 ml water
  • 1 gram groene theeblaadjes
  • 3 plakjes verse gember
  • 5 ml honing
  • Een plakje komkommer voor de garnering

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en voeg de theeblaadjes, plakjes gember en honing toe. Laat dit ongeveer twee minuten trekken. Zet het ijsje in een breed glas en schenk de thee door een zeefje over het ijs. Voeg eventueel wat extra ijsblokjes toe en maak de garnering af met een plakje komkommer.

Quirky Carrot

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 1 SPRICE wortel en sinaasappel ijsje
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 30 ml mangosap
  • 10 ml suikerwater
  • 10 plakjes verse wortel
  • 1 wortel voor de garnering

Bereidingswijze

Haal het ijsje van het stokje en stamp het fijn. Stamp de overige ingrediënten, behalve het worteltje voor de ganering, ook fijn. Stop de ingrediënten in een shaker met ijsblokjes en schud een aantal seconden. Giet het mengsel door een zeef in een martini-glas en maak de garnering af met een wortel.

Bekijk Moshik's SPRICE ijs in de webshop »


Larissa van den Bosch
Larissa van den Bosch

Wat ligt er op je bord?

Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.

Wat zit er in je glas?

Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.

Guilty food pleasure

Chocola, je kunt mij erin begraven!

Meer talks voor jou

Topics in de community