Volgende session: Foodyard Market 2024

3 verrassende vega recepten van topchef Moshik

2 min ■ Blog ■ 1 juli 2018

3 verrassende vega recepten van topchef Moshik

Foodyard + &samhoud

Vegetarische gerechten zijn ook bij het grote publiek steeds meer in trek. 2-Michelinsterren chef Moshik verdiept zich al jaren in creatieve manieren om vlees te vervangen. Zijn doel? Zo veel mogelijk mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met heerlijke, vegetarische gerechten. Moshik deelt 3 van zijn vega recepten. 

Groene Aspergeburger met Japanse twist

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • 1 Groene Aspergeburger (&samhoud food)
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 tl sojasaus
  • 1 speltbollen
  • 1 blad ijsbergsla
  • 15 g zeewiersalade (wakame)
  • 6 plakjes komkommer

Bereidingswijze

  1. Bereid de Groene Aspergeburger voor een knapperige bite 16 tot 18 minuten op 200°C in de oven en keer tussendoor om. 
  2. Meng de mayonaise met de wasabi en de sojasaus.
  3. Snijd de speltbol doormidden en besmeer beide kanten met de wasabimayonaise.
  4. Beleg de speltbol met de Groene Aspergeburger, ijsbergsla, zeewiersalade en gesneden komkommer.

Flatbread Bonenkebab Libanese Style

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • 1 Bonenkebabstick (&samhoud food)
  • 1 Libanese flatbread
  • 2 plakken gegrilde aubergine
  • 25 g mayonnaise
  • 7g Za’atar kruiden
  • 20 g granaatappelpitjes
  • 10 g ijsbergsla
  • 2 g verse koriander

Bereidingswijze

  1. Bereid de Bonenkebabstick 4 tot 6 minuten in de pan of op de bakplaat. Bereiden in de oven kan ook, bak de Bonenkebabstick dan 6 tot 8 minuten op 200°C en keer tussendoor om.
  2. Verwarm de flatbread 10 tot 15 seconden in de magnetron, zodat hij lekker zacht wordt.
  3. Verwarm de aubergineplakken in de oven totdat het vruchtvlees zacht is.
  4. Meng de mayonaisse met de Za’atar kruiden en de granaatappelpitjes.
  5. Beleg de flatbread met de za’atar-mayonaise, de gegrilde aubergine en de Bonenkebabstick.
  6. Top af met verse koriander en ijsbergsla en rol de flatbread dicht. 

Tomeato Burger

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • 1 Tomeato Burger (&samhoud food)
  • 1 plakje cheddar
  • 1 hamburgerbroodje
  • 2 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 1 blad ijsbergsla
  • 3 plakken tomaat 
  • 3 rode ui ringen
  • 3 plakjes augurk

Bereidingswijze

  1. Bereid de Tomeato Burger 6 tot 8 minuten in de pan of op de bakplaat. Bereiden in de oven kan ook, bak de Tomeato Burger 8 tot 10 minuten op 200°C en keer tussendoor om.
  2. Leg de cheddar 1 minuut voor eindtijd op de burgers en verwarm even mee.
  3. Snijd het hamburgerbroodje doormidden en toast hem kort in de pan, airfryer of oven. 
  4. Maak de saus door de ketchup en mosterd te mengen.
  5. Beleg de onderkant van het broodje met een blad ijsbergsla, de Tomeato Burger, 3 plakken tomaat en 3 ringen rode ui.
  6. Top af met plakjes augurk (in de lengte gesneden) en de ketchupsaus. 


De vraag naar creatieve groentegerechten stijgt. Speel eenvoudig in op deze trend met de vegetarische producten van &samhoud. Bekijk het &samhoud assortiment bij Bidfood.


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community

Gerelateerde academies

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken