Vegetarische gerechten zijn ook bij het grote publiek steeds meer in trek. 2-Michelinsterren chef Moshik verdiept zich al jaren in creatieve manieren om vlees te vervangen. Zijn doel? Zo veel mogelijk mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met heerlijke, vegetarische gerechten. Moshik deelt 3 van zijn vega recepten.
Bereid de Bonenkebabstick 4 tot 6 minuten in de pan of op de bakplaat. Bereiden in de oven kan ook, bak de Bonenkebabstick dan 6 tot 8 minuten op 200°C en keer tussendoor om.
Verwarm de flatbread 10 tot 15 seconden in de magnetron, zodat hij lekker zacht wordt.
Verwarm de aubergineplakken in de oven totdat het vruchtvlees zacht is.
Meng de mayonaisse met de Za’atar kruiden en de granaatappelpitjes.
Beleg de flatbread met de za’atar-mayonaise, de gegrilde aubergine en de Bonenkebabstick.
Top af met verse koriander en ijsbergsla en rol de flatbread dicht.
Bereid de Tomeato Burger 6 tot 8 minuten in de pan of op de bakplaat. Bereiden in de oven kan ook, bak de Tomeato Burger 8 tot 10 minuten op 200°C en keer tussendoor om.
Leg de cheddar 1 minuut voor eindtijd op de burgers en verwarm even mee.
Snijd het hamburgerbroodje doormidden en toast hem kort in de pan, airfryer of oven.
Maak de saus door de ketchup en mosterd te mengen.
Beleg de onderkant van het broodje met een blad ijsbergsla, de Tomeato Burger, 3 plakken tomaat en 3 ringen rode ui.
Top af met plakjes augurk (in de lengte gesneden) en de ketchupsaus.