Volgende session: Foodyard Market 2024

3 x snelle recepten voor het terras

1 min ■ Blog ■ 26 juni 2020

3 x snelle recepten voor het terras

Meer dan ooit liggen de kansen deze zomer op het terras. Tijd om de menukaart een fikse oppepper te geven met deze snelle - maar super smaakvolle - gerechten voor op het terras.

Shortrib met zomerse stamppot

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Shortrib
  • Café de Parissaus
  • Stamppot kruiden
  • Salad pea
  • Crumble tomaat
  • Aardappelen

Bereidingswijze

Bereid de shortrib en verwarm de saus. Maak de stamppot van de aardappelen en de stamppot kruiden. Maak het bord op met de zomerse stamppot en leg daarop de shortrib. Maak af met Café de Parissaus, crumble van tomaat en salad pea.

Vitello tonnato

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Kalfsmuis
  • Tonijnmayonaise
  • Rucola
  • Borage cress
  • Basil cress
  • Kappertjes
  • Knoflook

Bereidingswijze

Leg de plakken kalfsmuis op het bord. Spuit er wat tonijnmayonaise op. Snijd de knoflook in plakjes en frituur op 140 graden totdat ze krokant zijn. Maak af met rucola, basil cress, kappertjes, peper en zout.

Sangria meloen

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Lolea Sangria rood biologisch
  • Cecina de Léon
  • Joselito chorizo iberico
  • Crumble tomaat
  • Baby uitjes op aceto balsamico
  • Radijs
  • Cherry mix tomaat
  • Basil cress
  • Salad pea

Bereidingswijze

Infuseer de meloen met de sangria. Snijd dunne plakken van de Cecina de Léon en de chorizo. Leg de meloen op het bord en drapeer de Cecina en de chorizo ernaast. Garneer met cherry tomaat, radijs, baby uitjes, basil cress, salad pea en wat crumble van tomaat. 

Wil je ook de drankenkaart een upgrade geven? Bekijk de tips voor een margerijke drankenkaart »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou