Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

4 x frieten met stoof

2 min ■ Blog ■ 30 juni 2020

4 x frieten met stoof

Kwakkelweer vraagt om een flinke dosis comfort food. Een portie patat met stoofvlees of vis is het ultieme verwenvoedsel waar uw gasten naar smachten op druilerige dagen. Wij hebben vier soorten frieten met stoof verzameld, zodat jij jouw gasten flink in de watten kan leggen.

Shortrib de Paris


Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Oerfrites
  • Runder shortrib
  • Café de Paris saus
  • Oesterzwammen
  • Kastanje champignons
  • Shimeji
  • Komkommer
  • Red meat radijs
  • Romantic trostomaat
  • Salad pea

Bereiding

  1. Pluk de shortrib.
  2. Zet de champignons aan in de pan totdat ze mooi karameliseren.
  3. Voeg de geplukte shortrib toe.
  4. Doe de Café de Paris saus erbij en laat 2 minuten doorkoken.
  5. Werk af met frisse komkommer, salad pea, trostomaat en radijs.

Fish & chips 2.0


Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Oerfrites
  • Gerookte olijfolie
  • Chanponzu
  • Komkommer
  • Radijs
  • Salad pea
  • Zalmfilet vers
  • Mosselen
  • Hollandse garnalen
  • Langoustinesaus
  • Cocktailsaus

Bereiding

  1. Marineer de zalm met gerookte olijfolie, zeezout en Chanponzu.
  2. Gaar de zalm op 160 graden gedurende 10 minuten in de oven.
  3. Wok de mosselen met knoflook op heet vuur.
  4. Warm de langoustinesaus op.
  5. Leg de frieten op bord, top af met zalm, de mosselen en Hollandse garnalen.
  6. Werk af met kropsla hartjes, radijs, salad pea en komkommer.

Caribbean stoof chicken


Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Oerfrites
  • Watermeloen
  • Ananas
  • Korianderkorrels
  • Basilcress
  • Honing
  • Spaanse peper
  • Griekse yoghurt
  • Kip steak

Bereiding

  1. Snijd de kip steak in stukken.
  2. Hak de ananas in blokjes en doe in een pan.
  3. Voeg korianderkorrels, gesneden Spaanse peper en honing toe aan de ananas.
  4. Laat het vocht verdampen en daarna rustig karameliseren.
  5. Zodra de chutney klaar is, spatel de kip erdoorheen.
  6. Werk het geheel af met dikke yoghurt en basilcress.

Oriëntal beef stoof

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • Oerfrites
  • Komkommer
  • Kokosmelk
  • Kokosrasp
  • Rendang
  • Taugé
  • Bosuitjes
  • Spaanse peper
  • Verse atjar
  • Gebakken uien

Bereiding

  1. Zet het vlees aan in de pan.
  2. Blus af met kokosmelk en laat 3 á 4 uur rustig stoven.
  3. Maak af met verse kokosrasp.
  4. Bouw het gerecht op met de friet en atjar. Plaats daarna de rendang erop en top af met zoetzure komkommer, taugé en gefrituurde uitjes.

Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie
Chanponzu, fles 700 ml 

Chanponzu, fles 700 ml 

Bekijk product
Langoustinesaus, pot 500 ml 

Langoustinesaus, pot 500 ml 

Bekijk product
Radijsjes red meat, zak 1 kg 

Radijsjes red meat, zak 1 kg 

Bekijk product
Gegaarde rundershortrib grainfed, zak 1 kg 

Gegaarde rundershortrib grainfed, zak 1 kg 

Bekijk product

Meer talks voor jou