Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

4x spectaculaire desserts met ijs

2 min ■ Blog ■ 29 juni 2018

4x spectaculaire desserts met ijs

Foodyard + Otelli

IJs blijft voor veel gasten favoriet als dessert. Met het exclusieve assortiment van Otelli zijn er gelukkig tal van mogelijkheden om van het ijsdessert een waar pronkstuk te maken. Van macarons met een romige laag ijs tot een verrassende ijslolly: deze 4 recepten zijn gegarandeerd een spectaculaire afsluiting van het diner

Sesam in coconut

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • Kokos klapper
  • Pinda’s
  • Zeezout
  • Suiker
  • Jasmin flower
  • Otelli sesamijs

Bereidingswijze 

  1. Draai de kokos klapper op tot een gladde vloeibare massa. Strijk het mengsel flinterdun uit op vetvrij papier en laat in de koeling rusten.
  2. Bak de pinda’s met het zeezout in de pan. Voeg suiker toe tot deze karamelliseert en de pinda’s een glanzende laag hebben.
  3. Breek de kokos klapper in stukken. Schep bolletjes van het sesamijs op een bord en werk het dessert naar eigen keuze af. Garneer met de jasmin flower en eventueel verse frambozen.

Tip: gebruik een bananenblad en kokosnootschelp om dit dessert in te serveren.

Petit four lolly met wildkruiden

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • Otelli petit four ijs
  • Geurige wildkruiden
  • Atsina cress
  • Chocolade-elementen naar keuze

Bereidingswijze

  1. Serveer de petit four op geurige wildkruiden.
  2. Werk het dessert af met atsina cress en chocolade-elementen naar keuze.

Duindoornijs met spiced rosé

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • Otelli duindoornijs
  • Wildpluk van duinkruiden
  • Apple blossom
  • Mint kletskop
  • Sfera exotische elementen
  • Rosé (koud)
  • Frambozen (bevroren)

Bereidingswijze

  1. Leg de wildpluk van duinkruiden in een schaaltje.
  2. Schep een mooie bol Otelli duindoornijs op de duinkruiden en verdeel de apple blossom eroverheen.
  3. Werk het dessert af met de mint kletskop en de sfera exotische elementen.
  4. Serveer het dessert met een glas ijskoude rose met de frambozen en duinkruiden.  

Macarons voor twee

Benodigdheden

Bestel de ingredienten »

  • Otelli ijsmacarons
  • Kleine aardbeien
  • Bloemen
  • Chocolade-elementen
  • Dikke yoghurt
  • Amandelcrumble 

Bereidingswijze

  1. Serveer twee ijsmacarons in wikkelpapier op een groot plateau.
  2. Werk het dessert af met de aardbeien, de bloemen en chocolade-elementen naar keuze.
  3. Serveer met de yoghurt en de amandelcrumble.

Otelli biedt u een bijzonder en exclusief assortiment room- en sorbetijs. Ambachtelijk bereid met eersteklas ingrediënten. Heb je interesse in het Otelli assortiment? Vul het formulier in en het Otelli assortiment wordt beschikbaar gemaakt. 


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community