Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Bezorgrecept voor Pasen: aspergesoep met lamsnek

2 min ■ Blog ■ 3 april 2020

Bezorgrecept voor Pasen: aspergesoep met lamsnek

Nu je de deuren van jouw restaurant niet mag openen voor de paasdagen, vraagt dat om een andere oplossing. Feestdagen gaan immers gewoon door. Het zal je daarom ook niet verrassen dat je met bezorgen en afhalen van maaltijden ook perfect kunt inspelen op de paasdagen. Doe dat bijvoorbeeld met de aspergeklassieker: de aspergesoep. Sterrenchef Niven Kunz - bekend van zijn 80/20 principe - serveert ‘m met krokant gebakken lamsnek.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 14 witte asperges (geschild, schillen en kontjes bewaren)
  • 8 groene asperges (geschild)
  • 8 aspergescheuten
  • 1 bol knoflook (gehalveerd)
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm (geritst)
  • sakura cress
  • 1 lamsnek
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • ca. 2 liter zonnebloemolie (+ extra om te bakken)
  • 1 el peperkorrels
  • 1 el korianderzaad
  • 1 stukje foelie

Bereidingswijze

Lamsnek

Verwarm de oven voor op 80ºC. Doe de lamsnek in een pan (die ook in de oven kan) en schenk er zonnebloemolie bij, totdat de nek onderstaat. Voeg knoflook, peperkorrels, korianderzaad, laurier en tijm toe en konfijt de nek 8 uur in de oven. Snijd de lamsnek van het bot en verdeel in blokjes.

Asperges

Maak een bouillon van 1 liter water met de schillen en kontjes van de witte asperges, wat zout en foelie. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon. Kook in de bouillon 4 witte asperges beetgaar. Snijd in stukjes en houd apart. Snijd de overige asperges in grote stukken en doe ze samen met de kontjes bij de bouillon. Kook gaar. Pureer het geheel met de staafmixer en voeg de room en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper en laat nog iets inkoken.

Blancheer de groene asperges in gezouten water. Dompel direct in ijswater. Snijd in kleine stukjes.

Presentatie

Bak de blokjes lamsnek krokant in een scheut zonnebloemolie en leg ze in jouw bezorgverpakking. Plaats de groene en witte asperges er tegenaan. Garneer het geheel met sakura cress en aspergescheuten. Verpak de soep apart zodat jouw gasten thuis zelf het bord op kunnen maken. Je wil immers niet dat de lamsnek verdwijnt in de soep.

Meer inspiratie voor bezorgmenu's voor de paasdagen? Bekijk de paasspecial »


Britt Raafs
Britt Raafs


Meer talks voor jou

Topics in de community