Volgende session: Foodyard Market 2024

Dessert diversiteit: pastinaak en aardpeer met steranijs

2 min ■ Blog ■ 6 september 2017

Dessert diversiteit: pastinaak en aardpeer met steranijs

Het dessert anno 2017 is exclusief en kleurrijk. Bijzondere smaakcombinaties vieren hoogtij en ook in de laatste gang van het diner spelen groenten vaker een (hoofd)rol. In deze serie delen wij vier dessert recepten waarmee je zeker indruk maakt. Hieronder vind je het recept voor een dessert van pastinaak en aardpeer, met steranijs en hazelnoot. Ook in deze serie: een sweet 'cheeseburger' van macaron met vanilla shake, een spoom 2.0 en een café gourmand met panna cotta, een worstje van chocolade en een ijshoorntje met tiramisu.

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Voor de pastinaak cake
  • 125 g boter
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g pastinaak fijn geraspt
  • 90 g hazelnoten gehakt
  • 1 sinaasappel fijne rasp en sap
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel chinese 5-spicepoeder
  • Zout
  • Voor de steranijscrème
  • 250 g Blue Band Koken & Kloppen
  • 50 g suiker
  • 6 st steranijs
  • 2 blaadjes gelatine
  • Voor de 5-spice cracker
  • 125 g poedersuiker
  • 30 g bloem
  • 45 g melk
  • 45 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel chinese 5 spicepoeder
  • Overige ingredienten
  • Carte d’Or vanille roomijs
  • Rauwe aardpeer plakjes
  • Verse hazelnoot dun gesneden
  • Alsa toffee topping

Bereidingswijze pastinaak cake

  1. Klop de boter en suiker luchtig. Meng vervolgens de eieren erdoor.
  2. Spatel de geraspte pastinaak, hazelnoot, sinaasappelrasp en het sap door het mengsel.
  3. Zeef het bakmeel en spatel dit samen met het 5 spices poeder en het zout door het beslag.
  4. Spuit de massa in savarin vormen en bak de cake in ongeveer 20 minuten gaar op 165 graden. Laat afkoelen.

Bereidingswijze steranijs crème

  1. Breng de Blue Band Koken & Kloppen met de suiker en de staranijs naar 65 tot 70 graden.
  2. Laat ongeveer 15 tot 20 minuten de steranijs smaak afgeven.
  3. Week de gelatine en los deze op. Zeef de massa en zet koud voor een paar uur.
  4. Klop dan de crème op in een keukenmachine.

Bereidingswijze 5-spice cracker

  1. Meng poedersuiker, 5-spice poeder en bloem samen en roer de melk er doorheen.
  2. Smelt de boter en roer deze er doorheen tot een glad beslag.
  3. Zet het beslag in de koelkast voor een uur.
  4. Daarna dun uitstrijken op een siliconen matje en 8 tot 10 minuten bakken op 168 graden.
  5. Laat de cracker afkoelen en breek deze in stukken.

Opmaak

  1. Plaats het cakeje op een bord en spuit er wat steranijs crème op.
  2. Schep het Carte d'Or vanille-roomijs in het midden.
  3. Decoreer met wat dungesneden plakjes rauwe aardpeer, verse hazelnoot en cracker.
  4. Garneer met toffee topping.

Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Gelatineblaadjes helder, pak 500 gr 

Gelatineblaadjes helder, pak 500 gr 

Bekijk product
Hazelnoten zonder vlies, bak 700 gr 

Hazelnoten zonder vlies, bak 700 gr 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community