2 min ■ Blog ■ 10 januari 2017
Purple Bee Hive gaat verder dan een vegetarisch soepje of salade. Tijdens de Horecava presenteren zij hun vegetarische BeBurgers: vier kleurrijke burgers die enkel bestaan uit een flinke dosis groente. Geen toegevoegde kleurstoffen of conserveermiddelen dus. Directeur van Purple Bee Hive Tjeerd van der Laan, vertelt hoe hij tot deze innovatie kwam en doet een smaakvolle suggestie voor op de kaart.
Uit onderzoek van Purple Bee Hive bleek dat mensen over het algemeen te weinig groente eten. Daar wil het bedrijf nu verandering in brengen. Zo zegt Van der Laan: “We willen groente lekker, makkelijk en variërend maken. In de horeca is het een uitdaging om goede vegetarische gerechten aan te bieden zonder veel tijd kwijt te zijn aan extra handelingen. Onze vegetarische BeBurgers bieden dan uitkomst.”
De BeBurger is er in vier kleurrijke varianten: gele wortel, rode biet, knolselderij en groene boon. Behalve lekker, zijn de burgers dus ook nog een lust voor het oog. Iedere burger is op smaak gebracht met kruiden. Al wat de chef nog hoeft te doen is zijn creativiteit laten zien met broodjes, toppings en sauzen. Zo is in onderstaand recept de burger van rode biet in Libanese stijl gecombineerd met hummus, paprika en gegrilde aubergine.
Vind alle ingrediënten en benodigdheden om je burgers samen te stellen en te bereiden in de burgerbar »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken