Volgende session: Foodyard Market 2024

Horecava vondst: kleurrijke vega burgers

2 min ■ Blog ■ 10 januari 2017

Horecava vondst: kleurrijke vega burgers

Purple Bee Hive gaat verder dan een vegetarisch soepje of salade. Tijdens de Horecava presenteren zij hun vegetarische BeBurgers: vier kleurrijke burgers die enkel bestaan uit een flinke dosis groente. Geen toegevoegde kleurstoffen of conserveermiddelen dus. Directeur van Purple Bee Hive Tjeerd van der Laan, vertelt hoe hij tot deze innovatie kwam en doet een smaakvolle suggestie voor op de kaart.

Van vlees naar groente

Uit onderzoek van Purple Bee Hive bleek dat mensen over het algemeen te weinig groente eten. Daar wil het bedrijf nu verandering in brengen. Zo zegt Van der Laan: “We willen groente lekker, makkelijk en variërend maken. In de horeca is het een uitdaging om goede vegetarische gerechten aan te bieden zonder veel tijd kwijt te zijn aan extra handelingen. Onze vegetarische BeBurgers bieden dan uitkomst.”

De BeBurger is er in vier kleurrijke varianten: gele wortel, rode biet, knolselderij en groene boon. Behalve lekker, zijn de burgers dus ook nog een lust voor het oog. Iedere burger is op smaak gebracht met kruiden. Al wat de chef nog hoeft te doen is zijn creativiteit laten zien met broodjes, toppings en sauzen. Zo is in onderstaand recept de burger van rode biet in Libanese stijl gecombineerd met hummus, paprika en gegrilde aubergine.

Bietenburger: De Libanees

Benodigdheden

Bestel de ingrediënten »

  • BeBurger Rode Biet en Honing
  • Olijfolie
  • Spelt vloerbol
  • Hummus
  • Gele paprika
  • Aubergine
  • Zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

  1. Bak de burger twee minuten aan beide zijden in een scheut olijfolie.
  2. Snijd de aubergine in dunne plakken en grill deze kort.
  3. Snijd de vloerbol doormidden en beleg met de hummus, burger, paprika, gegrilde aubergine en zongedroogde tomaat.


Vind alle ingrediënten en benodigdheden om je burgers samen te stellen en te bereiden in de burgerbar »


Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou