In de keuken

Lamsvlees & gamba's met asperges


Eindelijk is het lente! En dat betekent: lamsvlees op de kaart. Wil je een gerechtje maken dat helemaal van deze tijd is én ook geschikt is voor de mooiste lentedagen op het terras? Jordy Middelbosch - culinair adviseur bij Bidfood - maakt een streetfood gerecht met lamsvlees, gamba's en asperges. Lente ten top! 


Benodigdheden

Shop de ingrediënten » 

  • Lamskoteletten
  • Asperges
  • Gamba's
  • Kerrie poeder
  • Gembersiroop 
  • Tomaten crumble 
  • Gefermenteerde knoflookmayonaise 
  • Komkommer
  • Salad pea 
  • Eetbare bloemen

Bereiding

  1. Maak de tempura van de asperges. Tip: voeg wat kerrie poeder toe aan het tempura beslag voor extra smaak. 
  2. Bak de gamba's op de grill.
  3. Bak de lamskoteletten en wrijf ze daarna in met een beetje gembersiroop. Haal ze vervolgens door de tomaten crumble.
  4. Werk af met gefermenteerde knoflookmayonaise, slierten komkommer, een paar takjes salad pea en blaadjes van eetbare bloemen. 

Mals lamsvlees: Dorset lam

Wil je een onderscheidende kwaliteit lamsvlees op de kaart zetten die een malse structuur heeft en fijn van smaak is? Werk dan met Dorset lam. Bekijk het aanbod Dorset lamsvlees in de webshop »

Vivian Bruinsma
Community manager