Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Soep: Oost-Europese stijl

2 min ■ Blog ■ 24 januari 2016

Soep: Oost-Europese stijl

Breng warmte in uw menu met soep in de stijl van Oost-Europa. In de 'armere keuken' van Europa werkt men met voordelige ingrediënten die vullend en voedzaam zijn. Zo ook in deze op het Oosten geïnspireerde soepen.

Vergeten-groentesoep met waterkers

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 20 g Knorr Groentebouillon Authentiek
  • 150 g sjalotten
  • 8 g Knorr Primerba Knoflook
  • 60 g olijfolie
  • 1 kg pastinaken, kervelknolletjes, topinamboer, peterseliewortel
  • 1 dl Blue Band Professioneel Classique
  • 2 plakken briochebrood
  • Phase with Natural Butter Flavour
  • 1 bos waterkers
  • peper en zout


Bereiding

  1. Bereid een liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de schoongemaakte sjalotten fijn en smoor ze samen met de knoflook in olijfolie.
  3. Schil de groenten en snijd ze in stukken. Was ze en doe ze bij de gesmoorde sjalotten.
  4. Voeg de groentebouillon, Blue Band Professioneel Classique en peper en zout toe.
  5. Laat de soep 20 minuten rustig koken. Blender en passeer door een zeef.
  6. Snijd voor de croutons het briochebrood in dobbelsteentjes en bak ze krokant in Phase.
  7. Pluk als garnering enkele mooie blaadjes van de waterkers. Blancheer de overgebleven waterkers in water met zout. Blender de geblancheerde waterkers tot puree.
  8. Verdeel de waterkerspuree over de borden. Schep de soep erop. Roer met behulp van een houten prikker de waterkerspuree door de soep om een speels motief te maken. Maak de soep af met de geplukte waterkersblaadjes en krokante croutons.


Bietensoep met spekjes en sjalotjes


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 24 g Knorr Groentebouillon Authentiek
  • 50 g Knorr Primerba Sjalot
  • 10 g Knorr Primerba Knoflook
  • 4 g Knorr Primerba Tijm
  • olijfolie
  • 1 kg gekookte rode bieten
  • zwarte peper
  • 20 g citroensap
  • 30 g balsamicoazijn
  • 8 g muntblaadjes
  • 150 g gerookt spek
  • Phase with Natural Butter Flavour
  • 20 g bieslook
  • 1 dl zure room


Bereiding

  1. Bereid een liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de sjalot, knoflook en tijm in olijfolie. Voeg de bietjes en zwarte peper toe.
  3. Blus af met citroensap en balsamicoazijn. Voeg de groentebouillon en munt toe en breng aan de kook. Blender en pureer de bietensoep.
  4. Snijd voor de garnituur het spek in fijne reepjes, bak ze krokant in Phase. Snijd de biet in brunoise. Snijd het bieslook grof.
  5. Verdeel de soep over de borden. Maak het gerecht af met spekjes, gesneden bietjes en bieslook. Serveer de zure room apart.




Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Topinambour aardperen, doos 1 kg 

Topinambour aardperen, doos 1 kg 

Bekijk product
Knoflook primerba, pot 340 gr 

Knoflook primerba, pot 340 gr 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken