Volgende session: Foodyard Market 2024

Recept: steak tartaar van vis

2 min ■ Blog ■ 3 april 2016

Recept: steak tartaar van vis

Steak tartaar: een favoriet van velen. Gemakkelijk te bereiden en op uw menu kunt u er alle kanten mee op. Vlees hoeft zeker niet altijd het hoofdingrediënt te zijn. Zo bewijzen deze twee tartaarrecepten met een hoofdrol voor vis.

Filet American van zalm


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 600 g verse zalmfilet
  • 80 g Hellmann’s Real Mayonaise
  • 40 g Amora mosterd
  • 80 g ketchup
  • 40 g Knorr Professional Paprika Puree
  • Tabascosaus
  • 10 gebakken plakjes korstdeeg
  • 60 Amsterdamse zilveruitjes
  • 20 cornichons
  • 10 honingtomaatjes
  • 5 radijsjes
  • 1 minikomkommer
  • 40 kappertjes
  • 50 g Hellmann’s Sandwich Saus Pittige Rode Paprika
  • 1 bakje borage cress
  • 20 Oost-Indische kersblaadjes
  • 50 ml Hellmann’s Citrus Vinaigrette
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Cutter de zalm samen met de mayonaise, mosterd, ketchup en paprikapuree tot filet americain. Breng op smaak met zout, peper en Tabasco.
  2. Doe de filet americain in een spuitzak en spuit mooie banen op de korstdeegplakjes.
  3. Pel de Amsterdamse zilveruitjes. Snijd de cornichons, tomaatjes, radijsjes en komkommer. Verdeel ze samen met de kappertjes over de zalmfilet.
  4. Spuit de sandwichsaus ertussen en garneer met de borage cress en Oost-Indische kers.
  5. Maak het gerecht af met citrusvinaigrette.

Makreeltartaar met ijspegels en radijs

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 2 verse makrelen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 bos ijspegels (of 1 kleine rettich)
  • 1 bos radijs
  • 5 minikomkommers
  • 1,5 dl Hellmann’s Citrus Vinaigrette
  • 1 limoen
  • 1 bos waterkers
  • 10 g augurken

Bereiding

  1. Fileer de makrelen, verwijder de graatjes en het vel. Snijd van de makreelfilets een fijne tartaar.
  2. Maak de tartaar aan met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak de ijspegels (of rettich) en de radijzen schoon. Snijd de ijspegels (of rettich), de radijsjes en de komkommers dun op een Japanse mandoline.
  4. Doe de vinaigrette in een kom en rasp de limoen erboven.
  5. Verdeel de tartaar in een kleine ronde steker en leg deze op de borden. Leg de dungesneden ijspegels, radijs en komkommer er speels bij.
  6. Maak de tartaar af met de citrusvinaigrette en takjes waterkers.

Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Cornichons 2,65 ltr per pot, tray 2 potten 

Cornichons 2,65 ltr per pot, tray 2 potten 

Bekijk product
Makreel 400-800 gr per stuk, stuk 1 kg 

Makreel 400-800 gr per stuk, stuk 1 kg 

Bekijk product
IJspegel, per bosje 

IJspegel, per bosje 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community