Op drukke dagen mogen terrasgerechten best eenvoudig zijn. De gast merkt er niets van, als het maar fantastisch smaakt en oogt! Deze vijf gerechten voldoen aan beide eisen. Zorg voor een goede mise en place, zodat de brigade in het heetst van de strijd met minimale handelingen gerechten kan dresseren. Succes verzekerd!
Snijd de tomaten in grove stukken. Meng met een schep suiker en een scheut IPA bier en kook het geheel in tot een jam.
Draai de burrata zonder vocht op in de keukenmachine tot een gelijkmatige crème. Doe de crème in een spuitzak.
Verdeel een lepel tomatenjam over een bord en monteer daarop de Cecina de Leon. Voeg toeven burrata crema toe en garneer met de Basil cress. Strooi voor een crunchy bite een handje broadbeans over het gerecht.
Bieterbal met yoghurt-geitenkaascrème en fris-zure choggia bietjes
Snijd de choggia bietjes in dunne plakjes. Marineer de gesneden bietjes een minuut in sushi azijn. Schik de gemarineerde plakjes in een schaaltje.
Meng met een garde de geitenkaas en de yoghurt tot een gladde crème. Doe de crème in een spuitzak.
Frituur de bieterballen. Doe ze in een schaaltje en garneer eventueel met de bijgeleverde prikkers.
Spuit met de spuitzak een toef yoghurt-geitenkaascrème op een bord. Zet het schaaltje bieterballen en het schaaltje fris-zure choggia bietjes ernaast op het bord. Garneer met de Salad Pea cress.