Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Snel en smakelijk: 5 terrasgerechten

2 min ■ Blog ■ 13 april 2016

Snel en smakelijk: 5 terrasgerechten

Op drukke dagen mogen terrasgerechten best eenvoudig zijn. De gast merkt er niets van, als het maar fantastisch smaakt en oogt! Deze vijf gerechten voldoen aan beide eisen. Zorg voor een goede mise en place, zodat de brigade in het heetst van de strijd met minimale handelingen gerechten kan dresseren. Succes verzekerd!

Cecina de Leon met tomatenjam en burrata crema

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Cecina de Leon
  • Burrata
  • Tomaten pomodori
  • Goose IPA bier
  • Basil cress
  • Suiker
  • Broadbeans

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in grove stukken. Meng met een schep suiker en een scheut IPA bier en kook het geheel in tot een jam.
  2. Draai de burrata zonder vocht op in de keukenmachine tot een gelijkmatige crème. Doe de crème in een spuitzak.
  3. Verdeel een lepel tomatenjam over een bord en monteer daarop de Cecina de Leon. Voeg toeven burrata crema toe en garneer met de Basil cress. Strooi voor een crunchy bite een handje broadbeans over het gerecht.

Bieterbal met yoghurt-geitenkaascrème en fris-zure choggia bietjes

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Bieterballen
  • Griekse yoghurt
  • Geitenkaas
  • Chioggia bieten
  • Sushi azijn
  • Salad pea cress

Bereidingswijze

  1. Snijd de choggia bietjes in dunne plakjes. Marineer de gesneden bietjes een minuut in sushi azijn. Schik de gemarineerde plakjes in een schaaltje.
  2. Meng met een garde de geitenkaas en de yoghurt tot een gladde crème. Doe de crème in een spuitzak.
  3. Frituur de bieterballen. Doe ze in een schaaltje en garneer eventueel met de bijgeleverde prikkers.
  4. Spuit met de spuitzak een toef yoghurt-geitenkaascrème op een bord. Zet het schaaltje bieterballen en het schaaltje fris-zure choggia bietjes ernaast op het bord. Garneer met de Salad Pea cress.

Pane carasau met Labneh


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Pane carasatu
  • Libanese hangop
  • Ansjovis
  • Granaatappel
  • Za’atar
  • Olijfolie
  • Vene cress

Bereidingswijze

  1. Snijd de granaatappel doormidden en schep de pitjes eruit.
  2. Verdeel de hangop over de bodem van een diep bord. Schik hierop de ansjovis.
  3. Bestrooi de hangop met de za’atar en granaatappelpitjes en besprenkel met de olijfolie.
  4. Steek stukken pane carasau rechtop in de hangop. Garneer naar smaak met viooltjes en de Vene cress.

Crushi met wakame en Japanse Kewpie mayo

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Crushi
  • Wakame
  • Kewpie mayonaise
  • Komkommer
  • Radijs
  • Salad Pea cress

Bereidingswijze

  1. Frituur de crushi kort en snijd in plakjes.
  2. Leg onderin een kom een bedje van wakame en schik daarop de crushi.
  3. Garneer met de Kewpie mayonaise, een lint van komkommer, radijs en de Salad Pea cress.


Gerookte zalm met sambai azijn en frisse limoenyoghurt

Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • Griekse yoghurt
  • Gerookte zalm gemarineerd met rode biet
  • Sambai azijn
  • Komkommer
  • Limoen
  • Salad pea cress

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt met wat limoensap. Doe het mengsel in een spuitzak.
  2. Snijd plakken van de gerookte zalm.
  3. Verdeel limoenyoghurt over een bord en schik daarop de plakken zalm. Besprenkel het geheel met sambai azijn.
  4. Garneer met een lint van komkommer en de Salad Pea cress. Strooi voor een crunchy bite een handje broadbeans over het gerecht.

Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou