Volgende session: Foodyard Market 2024

​Verras met brood

2 min ■ Blog ■ 21 februari 2016

​Verras met brood

In Nederland - waar we traditioneel zijn opgegroeid met broodmaaltijden - liggen de mogelijkheden om op te vallen met brood voor het oprapen. Voor ondernemers een mooie kans, want broodmaaltijden zijn vaak snel te bereiden en hebben doorgaans een goede marge.

Broodje kabeljauwtempura met tartaarsaus en zoetzure sjalotjes


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 75 g rijstazijn
  • 50 g suiker
  • 4 banaansjalotten
  • 1 sjalotje
  • 1 augurk
  • 10 g kappertjes
  • 10 g bieslook
  • 2 gekookte eieren
  • 200 g Hellmann’s Real Mayonaise
  • 1 kropsla
  • 900 g kabeljauwfilet
  • tempurabeslag of bierbeslag
  • 20 minibun rustiek broodjes

Bereiding

  1. Kook de rijstazijn met de suiker en laat afkoelen.
  2. Pel de banaansjalotten en snijd ze in ringen. Leg de ringen in het zoetzuur en laat ze circa 12 uur marineren.
  3. Snijd het sjalotje, de augurk, de kappertjes en de bieslook fijn en hak de eieren. Vermeng ze met de mayonaise tot tartaarsaus.
  4. Snijd de kabeljauw in tien porties. Haal deze door tempura- of bierbeslag en frituur ze krokant.
  5. Verdeel de tartaarsaus op de broodjes en beleg ze met blaadjes kropsla. Leg de tempura erop en verdeel de zoetzure sjalotringen. Leg het broodkapje erop en steek een prikker in het broodje.


Reuben sandwich met corned beef, zuurkool en roomkaas-mierikswortel


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 20 g Knorr Primerba Mierikswortel
  • 10 g Franse mosterd
  • 250 g Hellmann’s Sandwich Delight naturel
  • 20 plakken zuurdesembrood
  • 250 g gekookte zuurkool
  • 500 g corned beef
  • 10 plakken jonge kaas
  • 1 bakje daikon cress


Bereiding

  1. Meng de mierikswortel en de mosterd door de Sandwich Delight.
  2. Verdeel met een paletmesje de mierikswortelcrème over de plakken zuurdesembrood.
  3. Beleg de helft van de boterhammen met de zuurkool, de gesneden corned beef en een plak jonge kaas. Leg de andere boterhammen erop.
  4. Bak de tosti in een paninigrill, koekenpan of op een bakplaat in de oven.
  5. Serveer de zuurdesemtosti’s met wat cress erop.




Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Banaansjalotten, zak 500 gr 

Banaansjalotten, zak 500 gr 

Bekijk product
Kabeljauwfilet met vel, stuk 1 kg 

Kabeljauwfilet met vel, stuk 1 kg 

Bekijk product
Meergranen zuurdesembrood rustiek 1100 gr per stuk, doos 6 stuks 

Meergranen zuurdesembrood rustiek 1100 gr per stuk, doos 6 stuks 

Bekijk product
Daikon cress single, doosje 1 stuk 

Daikon cress single, doosje 1 stuk 

Bekijk product

Meer talks voor jou

Topics in de community