In Nederland - waar we traditioneel zijn opgegroeid met broodmaaltijden - liggen de mogelijkheden om op te vallen met brood voor het oprapen. Voor ondernemers een mooie kans, want broodmaaltijden zijn vaak snel te bereiden en hebben doorgaans een goede marge.
Broodje kabeljauwtempura met tartaarsaus en zoetzure sjalotjes
Benodigdheden
Shop de ingrediënten »
- 75 g rijstazijn
- 50 g suiker
- 4 banaansjalotten
- 1 sjalotje
- 1 augurk
- 10 g kappertjes
- 10 g bieslook
- 2 gekookte eieren
- 200 g Hellmann’s Real Mayonaise
- 1 kropsla
- 900 g kabeljauwfilet
- tempurabeslag of bierbeslag
- 20 minibun rustiek broodjes
Bereiding
- Kook de rijstazijn met de suiker en laat afkoelen.
- Pel de banaansjalotten en snijd ze in ringen. Leg de ringen in het zoetzuur en laat ze circa 12 uur marineren.
- Snijd het sjalotje, de augurk, de kappertjes en de bieslook fijn en hak de eieren. Vermeng ze met de mayonaise tot tartaarsaus.
- Snijd de kabeljauw in tien porties. Haal deze door tempura- of bierbeslag en frituur ze krokant.
- Verdeel de tartaarsaus op de broodjes en beleg ze met blaadjes kropsla. Leg de tempura erop en verdeel de zoetzure sjalotringen. Leg het broodkapje erop en steek een prikker in het broodje.
Reuben sandwich met corned beef, zuurkool en roomkaas-mierikswortel
Benodigdheden
Shop de ingrediënten »
- 20 g Knorr Primerba Mierikswortel
- 10 g Franse mosterd
- 250 g Hellmann’s Sandwich Delight naturel
- 20 plakken zuurdesembrood
- 250 g gekookte zuurkool
- 500 g corned beef
- 10 plakken jonge kaas
- 1 bakje daikon cress
Bereiding
- Meng de mierikswortel en de mosterd door de Sandwich Delight.
- Verdeel met een paletmesje de mierikswortelcrème over de plakken zuurdesembrood.
- Beleg de helft van de boterhammen met de zuurkool, de gesneden corned beef en een plak jonge kaas. Leg de andere boterhammen erop.
- Bak de tosti in een paninigrill, koekenpan of op een bakplaat in de oven.
- Serveer de zuurdesemtosti’s met wat cress erop.