Niets mis met een snelle boterham in de ochtend. Toch geven steeds meer mensen de voorkeur aan een uitgebreid ontbijt buiten de deur. Goed nieuws voor de horeca! Met een lang Hemelvaartsweekend voor de boeg tippen wij daarom drie easy but tasty recepten om te serveren aan vroege vogels en brunchliefhebbers.
Berry Breakfast Sensation
BENODIGDHEDEN
Bestel de ingrediënten »
- 120 gram Quaker Havermout Crunchy Muesli Goji- & Blauwe Bes of Multifruit
- 4 eieren
- 200 gram (bevroren) frambozen
- 2 bananen
- olijfolie of boter
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden
Celsius.
- Meng de Quaker Havermout Crunchy
Muesli, de eieren en de frambozen in een kom.
- Wanneer je diepvriesframbozen
gebruikt, zorg er dan voor dat deze goed ontdooid zijn.
- Bewaar een paar schijfjes banaan om
als topping te gebruiken en doe de rest van de banaan in de kom.
- Mix het geheel met een staafmixer tot
het mengsel glas is.
- Vet de ovenschaal in en giet het
mengsel in de schaal.
- Verdeel de schijfjes banaan over het mengsel.
- Zet de schaal vervolgens ongeveer 20
minuten in de oven.
- Verdeel het gerecht over vier borden.
- Maak het gerecht frisser door er wat
yoghurt of kwark bij te serveren.
Dazzling Raspberry Breakfast Jar
BENODIGDHEDEN
Bestel de ingrediënten »
- 25 gram Quaker Havermout Crunchy Muesli Chocolate & Cacao Nibs
- 120 gram bevroren frambozen
- 60 gram bevroren blauwe bessen
- 5 verse aardbeien
- 150 gram magere kwark
- 10 gram chiazaadjes
- Cacaonibs
BEREIDINGSWIJZE
- Pureer de verse aardbeien en lepel deze als eerste laag in een weckpotje.
- Creëer de tweede laag door de Quaker
Crunchy Muesli over de aardbeien laag te verdelen.
- Meng vervolgens de kwark samen met de
bevroren frambozen en blauwe bessen in de blender tot je een glad en romig
mengsel krijgt.
- Roer de chiazaadjes door het mengsel
en schep het als derde laag bovenop de muesli.
- Garneer het gerecht met cacaonibs om
er een heerlijk fris zomerontbijt van te maken.
Tip
Wil je dit ontbijt iets zoeter maken? Voeg dan wat agavesiroop aan het frambozen-kwarklaagje toe .
Berrie-no-la
BENODIGDHEDEN
Bestel de ingrediënten »
- 50 gram Quaker Havermout Crunchy Muesli Goji- & Blauwe Bes
- 100 ml magere yoghurt
- 10 ml sinaasappelsap
- 5 aardbeien
- 5 blauwe bessen
- 10 gram granaatappelpitjes
- 15 gram amandelen
BEREIDINGSWIJZE
- Schenk de magere yoghurt in een kom.
- Voeg hier de sinaasappelsap aan toe (ook lekker met andere fruitsappen).
- Voeg vervolgens de Quaker Havermout Crunchy Muesli Goji- & Blauwe Bes aan de yoghurt toe.
- Voeg de verse aardbeien, blauwe bessen en granaatappelpitjes toe.
- Voeg ten slotte de amandelen toe.
Meer doen met ontbijtgranen? Bekijk alle ontbijtproducten van Quaker in de webshop »
De recepten zijn afkomstig uit het Quaker ontbijtboek
Larissa van den Bosch
Wat ligt er op je bord?
Ik hou van lekker en gezond eten. Bloemkool en hachee behoren wel echt tot dé favorieten. Als ik uit eten ga laat ik me graag verrassen.
Wat zit er in je glas?
Overdag voornamelijk thee, water en rond 16.00 uur een kopje koffie. Bij het eten en in het weekend een lekker wijntje.
Guilty food pleasure
Chocola, je kunt mij erin begraven!