Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Wereldse soepen

2 min ■ Blog ■ 20 maart 2016

Wereldse soepen

Nederlanders zijn met een consumptie van achttien liter soep per jaar échte liefhebbers. Soep is de ultieme kameleon voor op de menukaart. Ieder ingrediënt laat zich tot soep verwerken. Warm of koud. Pittig of romig. Soep leent zich voor iedere wereldkeuken.

Vergeten groenten

Vergeten groenten zijn de afgelopen jaren herontdekt, ook in de soep. Er zijn veel vergeten groenten zoals gekleurde winterwortels, pastinaak, aardpeer en savooiekool waarmee uitstekende soepen te maken zijn. Met seizoengroenten serveert u het gerecht ook nog tegen een gunstige inkoopprijs.

Koude soepen

Wie zegt dat soep warm moet zijn? Gazpacho kennen we wel, maar andere koude soepvarianten zoals koude bietensoep en lichte groentesoepen staan ook vaker op de menukaart. De temperatuur van de soep heeft wel consequenties voor de concentratie: hoe kouder de soep, hoe sterker de geur en smaak moet zijn.

Soep upgrade

Meer marge maken op soep? Laat de luxere ingrediënten achterwege of vervang ze. Vervang gamba’s bijvoorbeeld door goedkopere rivierkreeftjes. Of kies voor een vegetarische variant zoals een spinaziesoep. Voor extra omzet kunt u de soep upgraden. Bied bijvoorbeeld extra toppings aan op de menukaart. Of serveer de soep aangekleed - tegen meerprijs - ook als hoofdgerecht.

Spinaziesoep uit New Delhi


Benodigdheden

Shop de ingrediënten »

  • 220 g Knorr Superieur Spinazie Florentine
  • 5 g Knorr Professional Specerijenpuree Kerrie
  • 150 g kikkererwten blik
  • 200 g geitenkaas
  • 60 g geroosterde pijnboompitten
  • 10 g korianderblaadjes

Bereiding

  1. Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het soeppoeder toe.
  2. Voeg de kerriepuree en de kikkererwten toe.
  3. Laat de spinaziesoep gedurende vijf minuten rustig doorkoken.
  4. Schep de spinaziesoep in de kommen. Garneer met de geitenkaas, pijnboompitten en de koriander.



Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Kerriepuree, pot 750 gr 

Kerriepuree, pot 750 gr 

Bekijk product
Pijnboompitten count 950, bak 1,25 kg 

Pijnboompitten count 950, bak 1,25 kg 

Bekijk product

Meer talks voor jou