Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Sharing dishes serveren: 5 tips

1 min ■ Blog ■ 18 januari 2020

Sharing dishes serveren: 5 tips

Steeds meer restaurants en bars omarmen sharing. De trend past perfect bij het borrelmoment en wordt in veel gevallen zelfs doorgetrokken naar het diner. Het serveren van kleine, hapklare gerechten vergt echter wel een andere kijk op serveermethoden. Eten is beleven en met een paar kleine extra’s ontstaat nog meer waarde voor uw gasten. Vijf tips voor het serveren van sharing gerechten.

  • In één hap
    Zorg bij kleine sharing gerechten voor een juiste portionering. Uw gast moet niet twijfelen of ze het wel in één hap kunnen eten.
  • Krimp klassiekers
    Zet uw klassiekers in, ook bij sharing gerechten. Maak verkleinde versies: bijvoorbeeld mini-hamburgers of een proeverij van diverse soepjes. Of serveer de reguliere black angus steak in stukken, vastgezet met een prikker.
  • Hoe makkelijker, hoe beter
    Eten met de handen: niet alleen handig voor de gast, maar ook voor de bediening. Zorg ervoor dat er voldoende servetten of vochtige doekjes binnen handbereik zijn. Wat extra bordjes op tafel en de gast kan vooruit.
  • Eenvoudige ingrediënten
    Met de juiste aandacht voor presentatie, kan een borrelplank met eenvoudige ingrediënten een mooie marge geven. Kies voor kleur en combineer duurdere ingrediënten als vlees of vis met groentegarnituur. Serveer er meerdere dips en sauzen bij voor een gevoel van rijke keuze.
  • Voldoende bestek
    Serveert u items die in kleinere stukjes gesneden of verdeeld kunnen worden, zorg dan voor voldoende bestek. Bijvoorbeeld door een aantal messen, vorken en lepels rechtop in een stoer blik op tafel te zetten.

Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou