Bespaar tijd met de vegan gerechten van Henri

Bespaar tijd met de vegan gerechten van Henri

Foodyard + Henri

Geplaatst op 15 oktober 2019

Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.

Verlichting in de keuken

Tijdgebrek staat met stip op nummer één als grootste probleem in de horecakeuken van vandaag. Gelukkig is er tegenwoordig goede convenience op de markt; de producten van Henri brengen ‘verlichting’ in de keuken. Zie het inkopen van convenience als een stukje van je mise-en-place. Op deze manier is de constante kwaliteit en smaak van je gerechten altijd gewaarborgd. Bovendien brengt convenience meer helderheid in je kosten, met een beter rendement en minder waste.

Van chili sin carne tot Indiase korma

Ook voor vegan gerechten kun je slim gebruik maken van convenience. Vegan wordt steeds meer onderdeel van de gewone kaart, dus het is belangrijk om goed te bedenken welke soort gerechten het goed doen voor alle doelgroepen. Denk bijvoorbeeld eens wat verder dan de vega burger en verleid je gasten met een chili sin carne, een bbq-style vegan carrot dog, een kruidige vegetarische curry of ga voor een Indiase korma op je menukaart.   

Dé vleesvervanger: Pulled Oats®

Veel vegan producten missen helaas nog wel de voedingswaarden waar specifiek vegetariërs en veganisten behoefte aan hebben, Voeg daarom altijd (plantaardige) eiwitten toe aan je vegan gerechten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Pulled Oats®, een vleesvervanger op basis van haver en tuinbonen met de bite en structuur van vlees. Ideaal om toe te voegen aan salades, als vulling voor een wrap of in een curry. Om het je gemakkelijk te maken, biedt Henri een aantal mooie eiwitrijke kant-en-klaar producten met Pulled Oats® zoals de vegan Indiase korma en bolognesesaus. Of gerechten met andere vleesvervangers, zoals de Chili Sin Carne met ‘gehackt’ van de Vegetarische Slager, of de Thaise curry met peulvruchten. Zo serveert u eenvoudig een volwaardige én smaakvolle vegan maaltijd aan je gasten.

Wil je je gasten verrassen met heerlijke vegan gerechten en profiteren van volop gemak? Maak kennis met het assortiment van Henri in de webshop van Bidfood »

Bolognesesaus vegan met pulled oats, bak 900 gr 

Bolognesesaus vegan met pulled oats, bak 900 gr 

Bekijk product
Indiase korma vegan met pulled oats, bak 900 gr 

Indiase korma vegan met pulled oats, bak 900 gr 

Bekijk product
Chili sin carne, bak 1,5 kilo 

Chili sin carne, bak 1,5 kilo 

Bekijk product
Thaise kokos curry, bak 1,4 kg 

Thaise kokos curry, bak 1,4 kg 

Bekijk product

Deze blogs vind je misschien ook interessant