Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

​Eerste hulp bij grote groepen

2 min ■ Blog ■ 1 augustus 2016

​Eerste hulp bij grote groepen

Veel horecagelegenheden hebben een haat-liefdeverhouding met grote groepen. Enerzijds zijn het welkome omzetbrengers, aan de andere kant kunnen ze de operatie ook onder druk zetten. Daarom vier tips om in te spelen op groepen.

Aan de wandel

Als de ruimte het toelaat is een walking dinner een actieve dinervorm voor groepen. Een walking dinner faciliteert de mogelijkheid tot netwerken en is wat informeler dan een diner aan tafel. Vaste regels zijn er niet echt, dus ook voor u biedt deze dinervorm volop vrijheden: maak een combinatie tussen staand en zittend dineren, tussen buffet en uitserveren. Presenteer alle warme en koude gerechten gelijktijdig of serveer in verschillende gangen.

Vega optie

Geeft u grote groepen keuze uit een beperkt menu? Zorg dan bij iedere gang voor een aantrekkelijke vegetarische menuoptie en zorg dat u ingrediënten met allergenen eenvoudig kunt vervangen. Zo kan de keukenbrigade in het vereiste tempo gerechten bereiden.

Live cooking

Gasten willen geëntertaind worden. Live cooking - een chef achter het buffet of een bereiding aan tafel - is dan een aantrekkelijke optie. U verhoogt niet alleen de versbeleving, maar in veel gevallen de tevredenheid over het hele buffet. Eenvoudige handelingen kunt u overigens ook door een goed getrainde medewerker laten uitvoeren.

Zelf doen

Beperk het aantal handelingen van de brigade door gasten zelf aan het werk te zetten. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen dessert samenstellen of salade garneren. Zet daarvoor kleine schaaltjes of weckpotten met garnituren en spuitflesjes met dressings klaar. Maak daarnaast optimaal gebruik van de sharing-trend: samen genieten van een gerecht zorgt voor interactie. Hetzelfde geldt voor drank: serveer flessen water, wijn of bier waaruit gasten zelf kunnen schenken.




Anne van Vlaenderen
Anne van Vlaenderen

Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community