De ontbijttrend ontrafeld

De ontbijttrend ontrafeld

Geplaatst op 10 april 2018

Het ontbijt is hip! Steeds meer mensen willen niet alleen in de ochtend genieten van lekkere pancakes of een eitje, de moderne gast wil op ieder moment van de dag kunnen kiezen uit een ontbijtselectie. Geen wonder dus dat all-day breakfast concepten aan populariteit winnen. Is het voor jouw zaak ook interessant om je pijlen te richten op het ontbijt?

Ontbijttrend ontrafeld

Ontbijt pizza’s, ontbijt papjes en ontbijt bowls. We ontbijten niet meer met een fabrieksboterham, maar er valt steeds meer te kiezen in breakfast bites. De trend is niet nieuw en al even bezig (vooral in het buitenland), maar wel heel interessant! 

Hippe ontbijtspots

Veel zaken zetten in op de ontbijttrend. The Breakfast Club in Amsterdam bijvoorbeeld. Hier kan een gast een typisch Frans of Engels ontbijtje nuttigen, maar ook pancakes, sandwiches en ontbijtgranen. Yoghurt Barn speelt ook in op all day breakfast. Kies hier een favoriete yoghurt (frozen, hangop, soja, boeren en nog veel meer…) en garneer met toppings. Loei lekker, zoals ze dat zelf zeggen. Bij Bakers & Roasters in Amsterdam houden ze van eieren. Hoe een gast ze ook wilt, ze staan op de kaart.


Vijf tips

Past de ontbijttrend bij jouw horecaconcept, probeer hier dan zeker iets mee te doen. Waar moet je op letten? Een vijftal tips:

  1. Laat je gast kiezen uit verschillende portiegroottes.
  2. Werk met verse, streekgebonden en biologische producten.
  3. Serveer het ontbijt op een verrassende manier. Bijvoorbeeld op een étagère.
  4. Bied gasten gezonde keuzes aan. Een goed (lees: gezond) begin van de dag is het halve werk.
  5. Creëer een huiskamergevoel. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je zorgt voor versgebakken, gezonde, verse producten en een comfortabele omgeving, dan ben je al een heel eind op weg.

Eenvoudig je ontbijt menu samenstellen? Bekijk de all day breakfast shop »

Ontbijt

Deze blogs vind je misschien ook interessant