Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Maak van bezorgen/afhalen een feestje voor je gasten

2 min ■ Blog ■ 6 april 2020

Maak van bezorgen/afhalen een feestje voor je gasten

Veel horecazaken zijn na de sluiting overgegaan op het bezorgen of laten afhalen van maaltijden. Hoe pak je dit aan, zonder dat gasten het unieke en gastvrije gevoel van jouw zaak missen? Een aantal horecazaken maken bezorgen en afhalen tot een feestje. Hoe ze dat doen? Voornamelijk door een heel persoonlijke, sympathieke en opvallende aanpak!

In stijl bezorgen

Bij restaurant Pesca in Amsterdam bezorgen ze op geheel eigen wijze. Pesca geeft hun gasten altijd een bijzondere beleving in het restaurant, maar ook bij het bezorgen van de maaltijden, weten ze een glimlach op het gezicht van hun gasten te toveren. Zie onderstaande foto. 

Beeld: Instagram Pesca

Persoonlijke boodschap

Hoe klein het gebaar ook is, een persoonlijke boodschap bij de maaltijd is altijd een goed idee. En hoe persoonlijker hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan: handgeschreven briefjes, het aanspreken van de gast met zijn naam of het uitspreken van een dankwoord. 

Beeld: Instagram Restaria Horst

Korting op restaurantbezoek 

Een kortingscode is een blijk van waardering naar je gast toe én geeft gasten een extra trigger om jouw zaak straks weer te bezoeken. 

Concept en vormgeving 

Laat je bezorgmaaltijd er on point uitzien en laat een vormgever eens kijken naar de uitingen die je verstuurd met de maaltijden. Zo heeft Jermain de Rozario een heel nieuw concept opgetuigd genaamd ‘To Go de Rozario’ met bijbehorende vormgeving. 

To go de Rozario
Beeld: To Go de Rozario

Heb jij een voorbeeld van hoe je het bestellen en het laten bezorgen van een maaltijd voor gasten nóg leuker kan maken? Deel het met ons via redactie@foodyard.nl en we voegen het aan dit rijtje toe. Zelf aan de slag met bezorging en op zoek naar verpakkingen? Bekijk het assortiment verpakkingen » 


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community