2 min ■ Blog ■ 25 augustus 2016
In mei opende The Breakfast Club een tweede filiaal in Amsterdam. Daar blijft het vast niet bij, want steeds meer mensen kiezen voor een ontbijtje buiten de deur. Als het aanbod maar lekker, gevarieerd én gezond is. Eigenaar Sjoerd Brinkman: “De pancakes zijn bijna niet aan te slepen.”
Toen The Breakfast Club in 2014 haar deuren opende, was het één van de trendsetters. Inmiddels kennen de meeste Nederlandse steden wel een of zelfs meerdere ontbijtbars. Het idee om in te gaan zetten op ontbijt deed Sjoerd op in New York, waar All Day Breakfast eerder regel dan uitzondering is. Nu is het concept in Nederland ook geland. "We krijgen het steeds drukker", vertelt Sjoerd. "We trekken veel omwonenden, van flexwerkers tot expats. Veel gasten nemen hun laptop mee en maken er een werkontbijt van. Anderen spreken hier af met zakenrelaties. De rest van de gasten komt gewoon uitgebreid genieten.”
“Of het met de opleving van de economie te maken heeft, weet ik niet. Maar sinds een tijdje zijn Nederlanders ook bereid te betalen voor een lekker ontbijt. Soms zelfs met het hele gezin.”
Wie buitenshuis gaat ontbijten verwacht meer dan een boterham. Sjoerd: “De pancakes zijn enorm populair, en dan met name onze Buttermilk Pancake met karnemelk en vers fruit. Óf de wat kruidiger Pumpkin Buckwheat - met boekweit en pompoen. Verder beginnen veel mensen hun dag met een kom yoghurt met cereals of havermout. We zoeken steeds naar een balans tussen lekker én gezond. Vandaar dat er vers fruit zit bij de zoete pancakes en we binnenkort ook salades op de kaart zetten.”
“Sinds 2014 zijn er meer ontbijtrestaurants bijgekomen. Tegelijkertijd bieden bestaande restaurants nu vaker een ontbijt aan. De belangrijkste maaltijd wordt eindelijk serieus genomen!”
Naast pancakes, sandwiches, zuivel, ontbijtgranen, omeletten en smoothies zet The Breakfast Bar ook complete ontbijtmenu’s op tafel. Het 'Brooklyn' ontbijt bestaat uit pancakes met ricotta, honeycomb butter (gezouten boter met zoete karamel) en vers fruit. Wie de 'Paris' bestelt, krijgt verse croissants met huisgemaakte jam. Ga je voor 'Mexico City', dan wacht je een kleurrijk bord met tortilla's, gebakken ei, crème fraîche, jalapeño, pico de gallo en avocado. Het ontbijtje 'Londen' - met huisgemaakte worst en portobello's - is vooral 's zondags geliefd, bij de gast die (flink) is wezen stappen.
Eenvoudig je ontbijt menu samenstellen? Bekijk de all day breakfast shop »
Foodyard redactie
Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.
Account aanmaken