Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Van menukaart tot energieverbruik: aan de slag met duurzaamheid

2 min ■ Blog ■ 24 juli 2020

Van menukaart tot energieverbruik: aan de slag met duurzaamheid

Grote kans dat jij jezelf hebt voorgenomen om jouw bedrijfsvoering nu ook echt te verduurzamen. Maar waar begin je? Van menukaart tot energieverbuik en van slimme inkoop tot het verminderen van de verspilling: aan de hand van vijf belangrijke onderdelen van je bedrijfsvoering helpen we je op weg naar een duurzamere onderneming. 

1. Menukaart

Groente in de hoofdrol, zo veel mogelijk lokale producten en werken met ingrediënten uit het seizoen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de rol die duurzaamheid kan spelen voor de keuzes op jouw menukaart. Wil je meer tips hoe je jouw gasten de lekkerste, verrassendste én verantwoordste producten kunt voorschotelen? Lees hier meer. 

2. Inkoop

Met de inkoop kun je al een groot verschil maken voor het milieu. Hier heb je als ondernemer immers direct invloed op. Lokale producten, ingrediënten met een keurmerk en de juiste verpakkingen zijn onder andere zaken waarop je moet letten. Meer weten? Lees vijf tips om de inkoop voor jouw horecazaak te verduurzamen.

3. Voedselverspilling

Alle goede initiatieven ten spijt: in de horeca wordt altijd nog veel onnodig voedsel verspild. Dat kan anders! Er zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden om voedselverspilling terug te dringen. Aan de slag met het verminderen van je waste en bijdragen aan een beter milieu, minder afval én minder onnodige kosten? Hier lees je hoe je dat doet.

4. Communicatie

Dat je duurzame inspanningen doet, moet natuurlijk ook opgemerkt worden door je gasten. Daarvoor is communicatie over de je duurzaamheidsbeleid van groot belang. Zorg bijvoorbeeld dat jouw duurzame ambities vermeld worden op je website, op de menukaart en dat je medewerkers het verhaal goed uitdragen. Met deze tips zijn je gasten volledig op de hoogte van jouw duurzame ambities. 

5. Energieverbruik

Het terugdringen van je energieverbruik is een belangrijk onderdeel van je duurzaamheidsbeleid én kan behoorlijk schelen in de portemonnee. Bovendien ben je als ondernemer vandaag de dag verplicht om je energiebesparende maatregelen te delen. Kortom: genoeg reden om aan de slag te gaan met het verminderen van je energieverbruik. Zo pak je dat aan.


Rianne van Vulpen
Rianne van Vulpen

Redacteur Foodyard

Meer talks voor jou

Topics in de community