Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Word online goed gevonden met een mobiele website

2 min ■ Blog ■ 5 september 2017

Word online goed gevonden met een mobiele website

Ruim 90 procent van de mensen heeft een smartphone. Het is voor jouw horecaonderneming daarom ontzettend belangrijk om een goede mobiele site te hebben, zodat die miljoenen smartphonegebruikers jouw zaak online makkelijk weten te vinden. En belangrijker nog: gemakkelijk hun reservering of bestelling kunnen plaatsen.

Gebruiksvriendelijk

Het probleem: veel horecaondernemingen hebben wel een goede website, maar hebben deze niet aangepast voor mobiel gebruik. Deze desktop websites zijn niet erg gebruiksvriendelijk wanneer je ze bekijkt op een mobiele telefoon. Vaak moet je eerst inzoomen, en heen en weer scrollen over het scherm om goed te kunnen lezen wat er precies staat. Vervelend, en het wekt irritatie op bij je potentiële gasten. Het gevolg is dat zij minder snel een reservering of bestelling zullen plaatsen, waardoor je ongemerkt omzet misloopt.

Google

Bovendien geeft Google in haar zoekresultaten voorrang aan websites die een aparte mobiele site hebben. Per maand wordt er zo’n half miljoen keer gezocht op het woord ‘restaurant’. Ruim de helft van deze zoekopdrachten wordt gedaan vanaf een mobiele telefoon of tablet. Des te belangrijker dus dat jouw website bovenaan verschijnt in de Google zoekresultaten.

Horeca Mobiel

Horecamobiel helpt jou om je desktop website geschikt te maken voor mobiel gebruik. Het bedrijf, dat samenwerkt met Bidfood, ontwerpt met de foto’s en teksten van je bestaande desktop website een mobiele site. Deze ziet eruit als een app. Bezoekers die je site via hun telefoon bekijken krijgen automatisch de mobiele versie te zien. Daardoor blijft je site ook bij mobiel gebruik overzichtelijk en duidelijk. Je gasten vinden eenvoudig de informatie die ze zoeken en zijn sneller geneigd een reservering te plaatsen. Als klant van Bidfood krijg je bovendien extra korting bij Horecamobiel: in plaats van 360 euro betaal je slechts 200 euro voor twee jaar.

Heb je interesse in Horeca Mobiel? Meld je aan »


Marije Kuiper
Marije Kuiper
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community

Word lid van de community

Connect met like-minded mensen, krijg antwoord op vragen en deel jouw ervaringen. Neem snel een kijkje en join the tribe.

Account aanmaken