Volgende session: Jordy's Keuken inspiratielunch 2024

Lamsvlees & gamba's met asperges

1 min ■ Blog ■ 27 mei 2020

Lamsvlees & gamba's met asperges

Zin in streetfood gerecht op de kaart dat ook geschikt is voor de mooiste dagen op het terras? Culinair adviseur Jordy Middelbosch maakt een streetfood plankje met lamsvlees, gamba's en asperges. Perfect voor een shared dinner en ook nog eens eenvoudig te bereiden. 

Benodigdheden

Shop de ingrediënten » 

  • Lamskoteletten
  • Asperges
  • Gamba's
  • Kerrie poeder
  • Gembersiroop 
  • Tomaten crumble 
  • Gefermenteerde knoflookmayonaise 
  • Komkommer
  • Salad pea 
  • Eetbare bloemen

Bereiding

  1. Maak de tempura van de asperges. Tip: voeg wat kerrie poeder toe aan het tempura beslag voor extra smaak. 
  2. Bak de gamba's op de grill.
  3. Bak de lamskoteletten en wrijf ze daarna in met een beetje gembersiroop. Haal ze vervolgens door de tomaten crumble.
  4. Werk af met gefermenteerde knoflookmayonaise, slierten komkommer, een paar takjes salad pea en blaadjes van eetbare bloemen. 

Mals lamsvlees: Dorset lam

Wil je een onderscheidende kwaliteit lamsvlees op de kaart zetten die een malse structuur heeft en fijn van smaak is? Werk dan met Dorset lam. Bekijk het aanbod Dorset lamsvlees in de webshop »


Vivian Bruinsma
Vivian Bruinsma
Foodyard redactie

Meer talks voor jou

Topics in de community